Prema jučerašnjem izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 654 obrađena testa danas je 71 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 44, Solina 6, Kaštela 6, Trogira 1, Sinja 4, Hrvaca 3, Dicma 1, Lovreća 1, Prološca 1, Omiša 1, Nerežišća 1, Jelse 1 i Šolte 1 osoba.

Prošli tjedan u Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježen je rekordni dan sa 103 novooboljela, no prema neslužbenim informacijama do kojih smo došli, danas “pada” novi rekord jer je broj evidentiranih novih slučajeva bitno veći od dosad rekordnog, a Split se još jednom potvrdio kao žarište. Naime, novozaraženih bi moglo biti preko 130, od čega samo u Splitu preko 60.

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije još nije objavio današnje podatke, a to se očekuje uskoro. Očekuje se i konferencija za medije u ranim poslijepodnevnim satima.

Posjetimo, prema jučerašnjim podacima od 71 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 21 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1318 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalaze se 23 COVID pozitivne osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru. 4 osobe se nalaze u karanteni.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime