NEODGOVORNOST PREMA OTOČANIMA Hvar i Vis ostali bez struje jer je građevinar presjekao kabel i nije to (odmah) prijavio

Kabel je bio popravljen u ponoć i 54 minute, a nakon toga se stanje stabiliziralo - kazao nam je Babić

Dijelovi otoka Hvara i Visa sinoć su ostali bez normalne opskrbe električnom energijom. Kako doznajemo od pomoćnika direktora splitske Elektrodalmacije, Ive Babića, kvar je otklonjen oko 1 sati iz ponoći i od tada se stanje poputno normaliziralo.


Za nestanak struje odgovoran je građevinar u Starom Gradu koji je tijekom izvođenja radova presjekao kabel:

– Struje nije nestalo zbog preopterećenja kabela, kako su to neki mediji prenijeli, već zbog toga što je građevinar u Starigradu presjekao kabel prilikom radova.

To se dogodilo jučer oko 15 sati. U takvim situacijama nama to obično jave, no ovaj građevinar to nije napravio odmah nego tek nakon što su naše ekipe poslane na teren istražiti problem. Moram kazati da nismo čekali trajekt nego smo se hitno uputili iz Splita i odnijeli specijalan kabel za takve prilike.

Uputili smo ekipu iz Splita da pronađe kvar jer su za to potrebna mjerna kola, drugačije se kvar ne može pronaći. Građevinar je tek oko 20 sati javio što se dogodilo.

Kada smo utvrdili mjesto gdje je kabel presječen, odgovorni građevinar je sam proširio rupu da bi se mogao napraviti popravak tj. napraviti spojnica. Kabel je bio popravljen u ponoć i 54 minute, a nakon toga se stanje stabiliziralo – kazao nam je Babić.


Pitali smo kakve se sankcije primjenjuju prema onome tko tako neodgovorno postupi…

– Mi naplatimo štetu popravka, ali to je najviše što se može s naše strane – dodaje Babić.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0