NEMA ODMORA Zračne vatrogasne snage u nedjelju gasile na tri požarišta

U nedjelju je gorilo na Hvaru, Promini i kod Zemunika

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika u nedjelju su angažirane u gašenju požara u Splitsko-dalmatinskoj, Šibesnko-kninskoj i Zadarskoj županiji, javjaju iz MORH-a.


Dva Canadaira CL-415 su sudjelovala u gašenju požara na brdu iznad tunela Dubovica na otoku Hvaru, a nakon uspješnog gašenja ovog požarišta, bili su angažirani i na požarištu Promina.

Najnoviji požar izbio je u Smokoviću kod Zemunika te su na ovo požarište upućena dva Airtractora AT-802. Požar je upješno ugašen.

Tijekom subote zračne snage su izbacile oko 350 vodenih bombi te ostvarile 63 sata naleta na požarištima.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 236 požara (83 u Šibensko-kninskoj, 78 Splitsko-dalmatinskoj, 59 u Zadarskoj,10 u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2060 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 60 000 tona vode te su prevezli 276 vatrogasca i vojnika OS RH te 36 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0