Nema odmora za vatrogasce: Kanaderi gase požar kod Unešića, helikopoteri aktivni na Kamešnici

Aktivni su požari u dvije županije

Zračne i kopnene snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i Hrvatske kopnene vojske, danas, u petak, 11. kolovoza 2017. od ranog su jutra na požarištima.


Tako su dva Canadaira CL-415 i dva Airtractora AT-802 upućena na požarište Gornje Vinovo kod Unešića na kojem su zračne snage i jučer bile angažirane.

Također, letačka posada s helikopterom Mi-8 MTV prevest će vatrogasce do aktivnih požarnih područja na požarištu Kamešnica, te dopremati spremnike vode.

Na požarištu Kamešnica i danas je angažirano 50 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, a na požarištu na Dinari angažirano je 24 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, izvijestio je MORH.

Tijekom jučerašnjeg dana zračne snage sudjelovale su u gašenju sedam požara na koje je ukupno izbačeno oko 200 vodenih bombi i ostvarena 54 sata naleta na požarištima.

Također, na požarištima u Dalmaciji jučer su bila angažirana i 74 pripadnika PP NOS-a Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga RH, sukladno zahtjevu Državne uprave za zaštitu i spašavanje.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0