Natalia Tafra Bazina i Joško Markić: “Nije istina da nismo reagirali, oštro osuđujemo postupanje kolege Pauka”

Gradski vijećnici reagirali su na jučerašnji tekst objavljen na našem portalu. Osudili su ponašanje kolege Martina Pauka te detaljnije opisali tijek događaja

Splitski gradski vijećnici Joško Markić (SDP) i Natalia Tafra Bazina (Pametno) poslali su reakciju na tekst DEMOKRACIJA PO NAŠKI Gradski vijećnik utjecao na glasovanje Savjeta mladih o podršci Split prideu objavljen jučer na Dalmacija Danas.


Njihov demanti prenosimo u cijelosti.

U medijima je izašao članak o tijeku sjednice Savjeta mladih grada Splita koja je održana 14. lipnja 2018. Žalosti nas da se, bez da nas se kontaktira, prenose neprovjerene i parcijalne informacije o tome kako niti jedno od nas dvoje vijećnika nije našlo shodnim dignuti glas protiv Paukovog utjecaja na mlade članove Savjeta, jer nije bilo tako. Digli smo glas protiv bezočne i bahate manipulacije kolege Pauka nad članovima Savjeta. Bila je to prva sjednica Savjeta mladih kojoj su prisustvovali i članovi Komisije za suradnju s mladima, zbog bolje suradnje i komunikacije s Gradskim vijećem. Iz tih razloga istoj smo nazočili nas dvoje, a kolega Pauk očito iz nekih sasvim drugih. Napominjemo kako nismo imali pravo glasa, samo komentiranja. No to nije smetalo kolegi Pauku koji je, unatoč toj činjenici, od samog početka zauzeo patronizirajući stav, dominirao raspravom i privodio svaku točku svom zaključku.

Naočigled svih nas gdin. Pauk ostao je iznenađen činjenicom da je prijedlog glasanja o podršci Split Prideu uopće prihvaćen. Pokušao je odgovoriti Savjet od glasanja na ovu temu, navodeći besmisao svega toga, navodeći kako bi tako sutra mogli doći u situaciju da glasaju o podršci neonacistima, skinheadsima ili slično i da, izglasaju li bilo što, mogli bi biti ‘obilježeni’ za cijeli život. Nakon ovog ispada, izrazili smo ogorčenost što se Split Pride, koji propagira pravo na ljubav, toleranciju i nenasilje, uopće stavlja u istu rečenicu i uspoređuje s nasilnim, zločinačkim skupinama poput skinheadsa.

Kad je prijedlog o podršci ipak stavljen na glasovanje, jer je odluka o glasovanju donesena na samom početku sjednice, kolega Pauk je naočigled svih prisutnih mimikom lica, podsmijehom i namigivanjem desnoj (kako simbolično) strani stola dao naputak i podršku za odbijanje podrške Split Prideu. Misleći kako 5 glasova ‘za’, 4 ‘protiv’ i 1 ‘suzdržan’ znače da je prijedlog prošao, naredio im je da izmjene odluku i budu suzdržani te rekao kako im je to i pametnije jer sutra mogu reći da nisu bili protiv ako ih netko napadne zbog tog. Pobunili smo se i rekli kako ponavljanje glasovanja i mijenjanje odluka nije zakonski i kako nije moralno tako utjecati na članove Savjeta, na što se kolega Pauk samo cinično nasmijao. Marijan Nikolić je brzo prihvatio njegovu igru izjavivši da je on samoinicijativno promijenio svoju odluku i da traži novo glasovanje. Predsjednica Savjeta mladih Matea Bešlić je ipak pristala na ponovno glasovanje na kojem su sad glasali 5 ‘za’ i 5 ‘suzdržanih’ i tako je odbijena podrška Split Prideu.

Smatramo apsolutno neprimjerenim da kao gosti na sastanku, a s iskrenom željom da razvijamo partnerski odnos s mladima, omalovažavamo njihovo pravo na samostalan rad i donošenje odluka. Zato oštro osuđujemo ovakvo postupanje kolege Pauka, i tada i danas. Rad Savjeta mladih treba biti apolitičan i na korist svih mladih grada Splita bez obzira na politički ili ikakav drugi svjetonazor. Upravo s ciljem da se ovakve stvari ne ponove jer nisu na korist kvaliteti rada Savjeta i nanose mu štetu, osudili smo postupak g. Pauka te predložili da se ubuduće gradski vijećnici ne pozivaju na cijele sastanke Savjeta već samo ciljano na točke o kojima postoji potreba zajedničke rasprave. To je predsjednica Savjeta i prihvatila pa u međuvremenu gradski vijećnici nisu pozivani na sastanke Savjeta. – stoji u demantiju kojeg potpisuju vijećnici Natalia Tafra Bazina i Joško MarkićMoja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime