Jutros je nastavljeno rušenje ilegalnih objekata na Žnjanu. Kako je već najavljeno, građevinska inspekcija je ugostiteljima koji su sami započeli demontažu u ponedjeljak, odobrila rok od sedam dana za završetak radova. Ostale su danas trebali početi rušiti bageri Ministarstva graditeljstva, ali čini se da to ipak neće biti tako. Vlasnik ugostiteljskog objekta Charlie je tek jutros sam počeo rastavljati objekt, a jedini koji još nije započeo s uklanjanjem je vlasnik beach & lounge bara Zen Tomislav Burazin, koji tvrdi kako je njegov objekt legalan, te ima svu dokumentaciju kojom to može i potvrditi.

– Objekt je u prostornom planu, ima puno dozvola i odgoda izvršenja rušenja nije protivna javnom interesu. To sve dokazuju dokumenti. Objekt ima legalan put da može postati legalan nakon svih postupaka koje sam pokrenuo. Ovo je pomorsko dobro, no planom je propisano da se može graditi. Objekt nije prevelik, svega 30 posto markice, a može ići devet metara u visinu – rekao je Burazin u jučerašnjem obraćanju novinarima.

Dodao je i kako čeka rješenje Upravnog suda za odgodu rušenja, a čini se da mu je građevinska inspekcija izašla ususret, jer iako je objekt ograđen žutom trakom, bageri još miruju.

Slučaj objekta Zen je komentirao i gradski vijećnik stranke Pametno, Renato Čupić, koji redovito građane obavještava o događanjima u gradu i Gradskoj upravi, a svoje izjave nerijetko potkrijepljuje i dokumentacijom. Prema Prostornom planu Zen jest ucrtan, odnosno restoranski objekt visoke kategorije.

– Zen je jedini ucrtan u prostoru s planom izgradnje restoranskog objekta visoke kategorije 1000 m2 sa zasebnim parkingom i cjelogodišnjim korištenjem. Prizemlje s nadgrađem koje može biti najviše 50 % prizemlja. E sad, zašto Zen nije već tražio i dobio dozvolu i po njoj radio. Pretpostavljam zbog “točkastih” izmjena, kako to kod nas već ide. Uvijek se želi zapasati puno više. Zen je s ležaljkama radio i na javnom dobru, opet po nečijem blagoslovu, a i nije bio restoran visoke kategorije. Čak se i javni tuš maknuo da bi se vratio tek pred kraj ljeta. E sad, kad je stani-pani, dolaze dozvole koje su prema sadašnjem planu moguće. Modrom bojom su označeni dozvoljeni objekti u sadašnjem planu, i jasno je zašto je sve ostalo za rušenje. Za Zen treba vidjeti je li u ovim zadanim gabaritima i može li prema tome dobiti dozvolu. Samo je sramotno to kod nas da se gradi i radi bez dozvole (pa makar i u gabaritima) pa se kasnije makinacijama škapulaje. Nažalost, ogroman prostor za korupciju se time otvara, a uostalom to i je napravljeno zbog toga. – komentirao je Čupić.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/renato.cupic.75/posts/1972791742993700″ bottom=”30″]Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0