NASTAVLJENA SANACIJA Ponovno se intenzivirali radovi na Karepovcu, jugo nije dobra vijest za Solin i Dračevac

Radovi se nastavljaju prebacivanjem komunalnog otpada s istočne strane, odnosno s područja buduće kasete, na krovni dio deponije


Danas su se nastavili radovi na sanaciji odlagališta otpada Karepovac. Riječ je o nastavku radova na sanaciji nakon dvotjedne stanke za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana te školskih praznika – izvijestili su iz gradske uprave.


Za vrijeme mirovanja gradilišta kompletirani su uređaji za mjerenje svih šest plinova propisanih u Glavnom projektu sanacije. Tako će se uz dosadašnja mjerenja sumporovodika, amonijaka i lebdećih čestica PM10 s udjelom metala, na mjernoj postaji Karepovac mjeriti i sumporov dioksid, dušikov dioksid i merkaptane.

Pored kontinuiranog mjerenja kvalitete zraka, „Čistoća“ d.o.o. već duže vrijeme provodi ispitivanja i mjerenja plinskih bunara te obavlja analizu procijednih voda, a izvođači radova će nastaviti mjeriti vrijednosti plinova na samom gradilištu.

Dračevac i Solin na “udaru”

Ovih dana u cijeloj Dalmaciji, pa tako i Splitu, puše jako jugo, a prema iskustvu od prošle godine, za vrijeme jakog juga najviše neugodnih mirisa s Karepovca kod ovakvih meteoroloških uvjeta širi se prema Dračevcu i Solinu.

E-mailovi građana

Radovi se nastavljaju prebacivanjem komunalnog otpada s istočne strane, odnosno s područja buduće kasete, na krovni dio deponije.

Vrijednosti mjerenja kvalitete zraka kao i dosad dostupne su na ovoj internetskoj stranici , a na e-mail adresu karepovac@split.hr građani mogu slati svoja pitanja, primjedbe i mišljenja.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0