Nastavljena potraga za mladićem kod Visovca: Vojska sonarom pretražuje jezero

Potrazi se priključila vojska i jedna privatna tvrtka iz Splita

Potraga za 16-godišnji mladićem koji je nestao u Visovačkom jezeru nastavljena je u ponedjeljak oko 7 sati. Uz policijske službenike i ronioce specijalne policije, u potrazi sudjeluju i pripadnici Gorske službe spašavanja, kao i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nacionalnog parka, piše Dnevnik.hr.


Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske, kaže da policija koordinira rad svih službi na terenu te da se svi koji bi se htjeli uključiti u potragu trebaju javiti policiji.

U potragu će se oko 10:30 uključiti i vojska koja će dno jezera pretraživati sa sonarom, baš kao i jedna privatna tvrtka iz Splita.

Podsjetimo, maloljetnik je nestao u Visovačkom jezeru u Nacionalnom parku Krka nakon što se u subotu oko 17 sati prevrnuo čamac u kojem je bio s još trojicom prijatelja. I dok su trojica mladića uspejla doplivati do otočića Visovac na kojem se nalazi franjevački samostan, 16-godišnjaku iz Laškovica se izgubio svaki trag.

PU šibenska-kninska u priopćenju je objasnila da je do pada malojetnika u vodu došlo nakon što se jedan od njih ustao što je narušilo ravnotežu.

– Obzirom na stanje šoka od pada u vodu i činjenicu da nestali maloljetnik nije bio vješt u plivanju, nakon pokušaja ostalih da mu pomognu, ostao je u vodi blizu prevrnutog čamca, dok su preostali otplivali po pomoć na Visovac. Dolaskom brodice s Visovca u pomoć, nestali maloljetnik nije zatečen u blizini prevrnutog čamca, nakon čega je organizirana opsežna potraga koja je još uvijek u tijeku. – izvijestila je PU šibensko-kninska.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0