Nastavlja se suđenje Zavadlavu: Danas bi optuženi mladić mogao iznijeti svoju obranu

Stav vještaka je i omogućio nastavak suđenja, jer se inače Filipu Zavadlavu ne bi moglo suditi, već bi bio smješten u instituciju zatvorenog tipa zbog liječenja


Nakon nekoliko odgoda iz zdravstvenih razloga (prvo je branitelj pa onda i tužitelj prebolio koronu), danas se pred Županijskim sudom u Splitu nastavlja suđenje Filipu Zavadlavu (26), optuženom za tri teška ubojstva zbog čega mu prijeti maksimalnih 50 godina zatvora.


Ostao je još jedan potencijalni svjedok za ispitivanje te bi potom vijeće pod predsjedanjem sutkinje Višnje Strinić trebalo odlučiti o eventualnim prijedlozima stranaka. Ako ne bude nekih posebnih razloga za odgađanje rasprave, u velikoj sudnici bi optuženi mladić mogao iznijeti svoju obranu. No, to će ovisiti o strategiji njegova odvjetnika Branka Šerića, koji najavljuje kako bi se moglo odmah prijeći na završne riječi, dakle možda Zavadlav uopće neće govoriti o okolnostima koje su dovele do strašnog zločina.

“Bezobzirna osveta”

Tereti se da je 11. siječnja 2020. godine u samom središtu Splita, hicima iz Kalašnjikova ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (38) te Marina Ožića Paića (25). Prema optužnici, učinio je to iz ‘bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno’. Tijekom suđenja je tim liječnika s Vrapča ostao pri svom početnom stavu kako Zavadlav nije bio neubrojiv tijekom ubilačkog pohoda tog popodneva, već smanjeno ubrojiv.

Takav stav vještaka je i omogućio nastavak suđenja, jer se inače Filipu Zavadlavu ne bi moglo suditi, već bi bio smješten u instituciju zatvorenog tipa zbog liječenja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
4
Grrr
3
Molim?
2Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime