34. točka Dnevnog reda 37. sjednice GV Grada Splita, a koja je vezana uz Izvješće o radu gradonačelnika od srpnja do prosinca 2019. godine donijela je brojne polemike i rasprave između vijećnika.

Kristina Vidan (Pametno) rekla je da je najveća sramota grada problem Marjana, komunalni red i gospodarenje otpadom.

– Bit ću kratka i neću vam ‘pribotunavat’ velebne projekte, mostove, master planove i slično. Za to ćete u idućem razdoblju vjerujem naći opravdanje zašto niste to realizirali. Spomenuti ću samo tri stvari, a to su: Marjan, komunali red i gospodarenje otpadom u Gradu Splitu.

Kaže da su prva dva ogledalo trgovačke koalicije HDZ-HGS.

– Prvi je potpuno zapušten i potpuno devastiran i doveden je do uništenja zbog vašeg trgovanja. Naš 1700 godina star grad kojim se tako često znate pohvaliti je na dnu sve više sliči na neku seosku palanku – kazala je.

Ističe da je vrhunac neučinkovitosti ove politike nebriga oko gospodarenja otpadom u gradu Splitu.– U ovaj godini imamo samo 3,74 posto odvojenog otpada, a trebali smo imati 50 posto odvojenog otpada. To nas svrstava na samo dno hrvatskih gradova. Druga faza sanacije Karepovca nije niti započela, a to vas ne zabrinjava – kaže.

Igor Stanišić joj je replicirao i rekao joj je da i oni imaju svoju cijenu osvrćući se optužbe o trgovačkoj koaliciji.

– Nije nas u redu nazivati trgovačkom koalicijom – kratko je zaključio.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime