Nansi Ivanišević odgovorila ugostitelju: Ugovori s Gradom trebali bi podrazumijevati plansko pristupanje, znači barem na tri godine

Zanimalo ga je hoće li mijenjati trajanje ugovora za zakup javne gradske površine

Nansi Ivanišević

Nansi Ivanišević, kandidatkinja Domovinskog pokreta za splitsku gradonačelnicu, redovito komunicira sa građanima putem WhatsAppa.


Sada joj se obratio ugostitelj sa svojim pitanjem.

“Poštovana Nansi,
bavim se ugostiteljstvom. Krvav i težak posao, a o učincima pandemije da ne govorim. Hoćete li mijenjati odluku sadašnjeg Gradonačelnika po kojoj je trajanje ugovora za zakup javne gradske površine smanjeno sa 2 na 1 godinu? Kako i kada?”, pitao je sugrađanin.

Evo što mu je odgovorila.

“Potpuno razumijem problem, ne samo zbog vas ili svog zadovoljstva ispijanja kave s prijateljima na štekatu, već i zbog svih ljudi koji su zaposleni u ugostiteljskom sektoru te svojim radom prehranjuju svoje obitelji.

Ugovori s Gradom trebali bi podrazumijevati plansko pristupanje, znači barem na tri godine. Što podrazumijeva i zaštitu Grada: jasne klauzule i reakcije u slučaju neispunjenja ili kršenja vaših obveza.

Poznato je da među svoje prioritete stavljam kulturu i njenu ulogu u razvoju održivog turizma. To znači (i) kulturu življenja, u čemu ste vi važni partneri. Pa vi ste jedna od prvih slika našeg grada!

Uređeno i pristojno komuniciranje, odnosi uzajamnog poštovanja, prilagođeni rokovi, temelj su mom očekivanju da će vaš ceh, zajedno s Gradom procjenjivati, ali i izvršavati ugovorne obveze.Očekujem da vama, kao i meni bude stalo do gosta, ali i do nas samih. Po meni je neprihvatljivo ugovaranje zakupa samo na jednu godinu. Iz perspektive investitora i poduzetnika taj pristup gotovo onemogućuje dugoročnije planiranje, a često i solidan temelj već opjevanoj korupciji. S upravom koja ne odgovara na upite građana, pa tako ni svojih partnera, od podnošenja zahtjeva do potpisivanja ugovora prođe i više mjeseci.
Osobno bih se u svojstvu gradonačelnice zauzela da taj pristup krene već u prvoj godini mandata.

Izađite na izbore, svojim glasom utičete na budućnost, a bez obzira kome ga dali, hvala na pitanju.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime