Splićanin koji je u nedjelju primljen na Kliniku za infektologiju KBC-a Split, pod sumnjom u zarazu koronavirusom, prema svemu sudeći nije zaražen tim virusom.

Prema neslužbenoj, ali pouzdanoj informaciji iz Zagreba, prvi nalaz analize njegove krvi i i brisa nosa i ždrijela je negativan, piše Slobodna Dalmacija.

Konačan nalaz iz zagrebačke Klinike za infektologiju “Dr. Fran Mihaljević”, koji bi vrlo vjerojatno trebao potvrditi ovaj prvi nalaz, očekuje se tijekom poslijepodneva.

Pacijent ima blage simptome pa se najvjerojatnije ne radi o korona virusu, a boravio je u Kini pa mora biti u izolaciji. Njegovi nalazi poslani su u Kliniku za infektologiju “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, a rezultati bi trebali stići danas, kazao je Boris Lukšić, šef splitske Infektologije na izvanrednoj presici koju je danas sazvao Krizni stožer za prevenciju i nadzor infekcija uzrokovanih korona virusom.

– Muškarca koji je došao iz Kine jučer smo izolirali po protokolu, a uzorci brisa, nosa, ždrijela i krvi su poslani u Zagreb. Rezultati testiranja trebali bi se znati kada budu gotovi i tada ćemo znati radi li se kod dotičnog muškarca o infekciji korona virusa. Pacijent će do daljnjega biti izoliran na klinici u prostoru koji je osiguran u našoj bolnici. Klinika ima osiguran prostor za izolaciju bolesnika koji je odvojen od ostatka klinike, ima zaseban ulaz što je potrebno da osoba koja je eventualno zaražena korona virusom bude odvojena od ostalih bolesnika.U kontaktu smo s Kriznim stožerom ministarstva, HZJZ, NZJZ i Klinikom za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu. Radimo sve po protokolu i za sada je sve pod kontrolom – rekao je doktor Lukšić te dodao ako nalazi budu negativni, pacijent bi trebao u skorom roku, a prema procjeni liječnika, biti otpušten na kućnu njegu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime