Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Splita, HSLS-ov vijećnik Tonći Blažević osim na Turskoj kuli, predložio je uvođenje javne rasvjete i duž nove šetnice uz rijeku Žrnovnicu koja je nakon Marjana i Parka mladeži, treća zelena oaza Splita.

Vijećničko pitanje je glasilo:

“Uz rijeku Žrnovnicu prije par godina uređena je šetnica. Rijeka se nalazi najvećim dijelom unutar granica Splita, a u donjem dijelu dijelimo s općinom Podstrana. HSLS Split predlaže da se krene u projekt uvođenja rasvjete dužinom cijele šetnice uz rijeku. Time ćemo napraviti prvi bitan korak prema uređenju tog dijela za rekreaciju stanovnika s ovog područja. U proračun za 2018. godinu uvrstili smo, na prijedlog HSLS Split, projekt uvođenja rasvjete na Tursku kulu. Red je da isto učinimo u trećoj zelenoj oazi Splita, šetnici uz rijeku Žrnovnicu. Pošto ste Vi sami kazali kako je Split puno više od onog što je unutar naših granica mislim da nije problem to što se dio šetnice nalazi pod ingerencijom druge jedinice lokalne samouprave. Složna braća kuću grade poznata je izreka.
Molim Vas da nam jednoznačno odgovorite podržavate li ovaj prijedlog HSLS-a Split!”

Inače šetnica je nedovršena. Ona se u samoj Žrnovnici proteže od poznatog izletišta Antoničin mlin do restorana Rus, a zatim je neuređeni dio do mosta “Rakite”. Kasnije šetnica prolazi žrnovačkim poljem sve do ušća u Stobreču.

Žrnovnicom kruže glasine da neki mještani namjerno sabotiraju stupove električne rasvjete, jer im rasvjeta navodno smeta po noći, ne obazirući se pri tom na sigurnost onih koji koriste šetnicu u noćnim satima.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0