Nakon šest dana obustavljena potraga za nautičarom koji je s jedrilice pao u more kod Visa

U potragu su bili uključeni svi raspoloživi ljudski i matrijalni resursi, ali nažalost nautičar nije pronađen

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o obustavi koordinirane potrage za nestalim nautičarem N.D. u splitskom akvatoriju, za kojim se neprekidno tragalo od 12. kolovoza, kada je u popodnevnim satima prijavljen njegov nestanak nakon pada u more sa čarterirane jedrilice “Anja”, javljaju iz Ministarstva.


Cijelo vrijeme trajanja koordinirane i opsežne potražne akcije u potragu su bili uključeni svi raspoloživi ljudski i matrijalni resursi, odnosno, plovila Lučke kapetanije Split i pripadajućih ispostava, ispomoć šibenske i pločanske lučke kapetanije, plovila Pomorske policije Split te plovila i zrakoplovi Obalne straže RH, uz povremena uključenja u potragu od strane civilnih posada.

U sklopu dnevnih aktivnosti zrakoplovi OSRH svih dana potrage obavljali su potražne prelete u širem području traganja što je, uz splitski arhipelag uključivalo i srednji dio Jadranskog mora, odnosno, prelet i pretragu obala otoka, Svetac, Brusnik, Biševo i Sušac te povratno i redovito otok Vis. Nažalost potrage nisu rezultirale pronalaskom.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0