Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 479 obrađenih testova danas su 73 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 32, Kaštela 3, Makarske 2, Sinja 7, Solina 5, Starog Grada 1, Trilja 3, Trogira 3, Vrgorca 1, Vrlike 1, Dicma 1, Dugog Rata 1, Klisa 1, Muća 2, Podbablja 1, Podgore 1, Podstrane 4, Prološca 1, Segeta 1, Zagvozda 1 i Zmijavaca 1 osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 34 osobe su kontakti dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1601 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 30 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru.


Moja reakcija na članak je...
Vau
17
Haha
19
Hagić
9
Hmmm
16
Plač
117
Grrr
39
Molim?
44

1 KOMENTAR

  1. Zašto nosim masku? Ne bojim se Corone, iako spadam u rizičnu skupinu i po godiama i zdravstvenim stanjem. Mrijeti se ionako mora, dan ranije ili kasnije, ali mora. Ma ne bojim se ni represije izvršne vlasti, sveprisutne u obliku plavo uniformiranih nasilnih spodoba. Nosim masku tek da izbjegnem maltretranja onih koji se eventualno nađu pozvanim da me upozoravaju i da mi onda drže predavanje na ulici ili u javnom prostoru, zbog toga izbjegavam i da se obraćam nekome ili nekima, da slušam radio, gledam TV, listam novine, s oproštenjem na mome mađarskom: ” je*ite se ljudi i žene o svom trošku” ostavite me na miru i u mome vlastitom imaginarnom svijetu.
    Bez da su me riječi pitali neki su se našli pozvani da određuju pravila moga ionako vrlo skromnog takozvanog SOCIJALNOG ŽIVOTA. A več sura će biti još gore, odrediti će mi vrijeme; kada smijem prdnuti, kada na pišnje, a kada na sranje i tako dalje. Zbog svega toga ozbiljno razmišljam da napustim ovo nasilno društvo i preselim u civilazirano carstvo prirode, tišine i mira. Gdije mi je najbliža ljudska spodoba udaljena barem stotinama metara, ako ne i kilometrima. Jedino mogući drugi način vidim da se popnem na najvišu zgradu i da skočim i poletim slobdan kao ptica.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime