Večernji sati nedjelje donijeli su nastavak jačanja juga i južnih vjetrova. Prema podatcima DHMZ-a iza 20 sati na biokovskom vrhu Sveti Jure izmjereni su udari juga do 121 kilometar na sat.

U naseljenim područjima jugo najjače puše na dubrovačkom području, gdje ima udare do 115 kilometara na sat, a navečer  je jugo u Splitu okrenulo na oštro (južni smjer) s udarima do 99 kilometara na sat.

Cijelog dana je natprosječno toplo, a najviših 23 Celzijeva stupnja, izmjereno je u Komiži. U večernjim satima veći dio Dalmacije mjeri 20 ili čak malo više stupnjeva.

Najviše kiše palo je u Senju. Tijekom nedjelje 124 litre po metru kvadratnom, a slijede Rab sa 62 i Mali Lošinj sa 60 litara. U Dalmaciji je najviše kiše palo u Živogošću i to 41 litra, a slijede Hrvace i Sinj s 33 litre, Konavle s 29 i Staševica kod Vrgorca s 24 litre.

Na splitskom području uglavnom je palo manje od 10 litara kiše, osim na krajnjem istočnom području, gdje je palo 10-20 litara kiše po kvadratnom metru.

Snažni vjetrovi uzrokuju poremećaje u pomorskom prometu, a naši čitatelji na splitskoj Rivi zapazili su da se more počelo prelijevati preko nižih dijelova obale, a na nekim mjestima se na svega nekoliko metara približilo Dioklecijanovoj palači.Snažan vjetar je već oštetio nekoliko palmi i predmeta na Matejuški, u što se možete uvjeriti na fotografijama.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime