NAJJAČE NEVRIJEME OVOG LJETA Oštećeni brojni automobili, srušena stabla, u tijeku brojne akcije spašavanja na moru

Mnoge intervencije još uvijek traju, osobito one na moru. Ostaje nadati se da će se sve uspješno okončati

Pune ruke posla imale su sve žurne službe na području Splitsko-dalmatinske županije zbog snažnog ljetnog nevremena koje je poharalo široko područje obale, otoka i Zagore.


Kako doznajemo u Centru 112, u petak navečer zaprimljen je rekordan broj poziva građana ovog ljeta. Nagli dolazak nevremena iznenadio je mnoge, tim više jer se u niti jednom upozorenju nije nagovještavala mogućnost udara vjetra iznad 100 km/h. Ne samo da su se dogodili udari preko 100 km/h, nego je u okolici Splita bilo udara do 148 km/h.

Tako snažan vjetar u centru turističke sezone nije dobra vijest s obzirom na broj ljudi koji boravi na moru, jedina je sreća da se ovakva nevera nije dogodila danju, kada je taj broj znatno veći.

JVP Trogir tragao je za čovjekom koji je s brodice upao u more, no sam je izašao iz mora čime je akcija potrage prekinuta.


Vatrogasci DVD-a Supetar tragali su za nestalim ribarom čiju je barku odnio orkanski vjetar.“Brodicu je vjetar bukvalno pomeo sa samog ulaza u mrčanski porat, doslovce pred očima prijatelja koji su mogli samo gledati kako ga podivljalo more nosi prema istoku. Potraga je na sreću dobro završila jer je nesretni čovjek pronađen na Banju” – objavili su supetarski vatrogasci.

Na širem splitskom području najviše stabala je srušeno na području Solina. Brojna stabla pala su na prometnice, na parkirališta, a neka od njih su oštetila i automobile.

Čini se da je u Splitu najviše nevremenom pogođen Spinut, što ne čudi jer se radi o sjeverozapadnom vjetru, tramontani. I tamo su zabilježene brojne vatrogasne intervencije pilanja stabala i uklanjanja granja s prometnica, od čega je jedno stablo palo pred sjevernim ulazom u Marjanski tunel.

Usprkos prolazno obilnom pljusku, do sada nemamo zabilježenu vatrogasnu intervenciju zbog ispumpavanja vode.

Vjetar je rušio električne stupove na području Segeta pa je to područje nešto prije 23 sata ostalo bez električne energije.

Iako vjetar i dalje puše, neusporedivo je oslabio do 1 sat iza ponoći. Mnoge intervencije još uvijek traju, osobito one na moru. Ostaje nadati se da će se sve uspješno okončati, a više informacija o ovom nevremenu znat će se ujutro.

VEZANI SADRŽAJ:

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime