Večeras Zadvarje otvara svoj “Božićni gradić” ili, kako su ga nazvali” “Božićne kućice – božićne dveri”. Prostor je proširen u odnosu i lani i u cijelosti natkriven, tako da posjetitelji više nisu prepušteni na milost i nemilost atmosferskih prilika. Svatko tko posjeti božićne kućice ove male općine uvjerit će se u istinitost stihova “kad’ se male ruke slože, sve se može, sve se može…”. Naime, nekolicina entuzijasta uključenih u rad udruge “Športsko društvo Duare” odlučila je lani svome mjestu podariti “Božićne kućice”. Radi se o događaju kreiranom po uzoru na slična zimska društvena događanja drugdje po Dalmaciji i ostatku zemlje, no sa zavidnom dozom originalnosti i topline kakvu ljudi iz ovog kraja jednostavno posjeduju.

Ova je vrijedna ekipa volontera pokazala i dokazala da se sjajan društveni događaj može organizirati za “nula kuna”, uz gotovo nikakvu medijsku popraćenost ili promidžbu i da projekt Božićnih kućica ne mora nužno biti vezan uz veće gradove ili obalni dio zemlje.

Božićne kućice u Zadvarju svojim su posjetiteljima ponudili piće i hranu po pristupačnim cijenama, a kvaliteta onoga što se može kušati, uvjerili smo se i sami, na zavidnom je nivou. Posjetitelji uživaju u domaćoj pop i rock glazbi, a istočnjačkim melosima kao i njihovim domaćim “wannabe” inačicama ovdje je “ulaz” strogo zabranjen. Druženje uz glazbu, dobru spizu i piće traje duboko u noć.

Na večerašanjem otvaranju nastupa grupa Vox Box, a posjetitelje očekuje i Maraska party uz hostese. Cijeli program počinje u 18 sati. Za razliku od razvikanih “Božićnih gradova”, u Zadvarju će se adventska događanja u organizaciji Športskog društva Duare zbivati u četiri dana. Uz današnje otvaranje, slijede datumi 23, 25. i 26. prosinca, kada je “Closing party” uz tamburaše.

Cijeli događaj organizira se ispred vatrogasnog doma u centru mjesta. Iako se površinom ne može uspoređivati sa sličnim događajima iz nekih drugih dijelova Dalmacije, usuđujemo se zaključiti da posebnim ambijentom, posjećenošću i atmosferom “Božićne kućice” u Zadvarju konkuriraju za top događaj ovog tipa na našem području.Kako je bilo lani, uvjerite se u priloženoj fotogaleriji:


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0