Ragbi klub Nada već 15 godina dominira hrvatskim ragbijem. Od 2003. godine osvojili su sve naslove, a ovogodišnji naslov je sveukupno 33. u povijesti ovog splitskog kluba.

U slavljeničkoj atmosferi dočekali su mladu ekipu Zagreba koja je stigla u Split bez imperativa. Splićani su već u prvom poluvremenu vodili nadmoćno 40:0, a drugih 40 minuta susreta došli su do rezultata 83-5.

Pred 500-injak gledatelja ekipi su uručeni pehari i medalje, a posebna svečanost održana je na poluvremenu kada su uručene nagrade za Vedrana Antića, Mati Borozana i Gorana Čulića koji su sudjelovali u svih 15 tituala Nade.  Prigodne poklone uručile su klupske legende osvajači prve Nadine titule prvaka iz davne 1962 godine: Ilija Bjelanović, Gorki Blašković te Nikola Rnjak.

Rešetar: Čestitam ekipi!

Novu titulu prvaka nakon utkakmice komentirao je za naš portal Ivan Rešetar, trener RK Nada.

– Zaključili smo uspješnu sezonu osvajanjem prvenstva Hrvatske, odnosno trećim od tri trofeja (Prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske, Regionalna liga). Preostaje još prvenstvo Hrvatske u ragbiju 7 koje će se održati u svibnju, a ja se nadam da ćemo uzeti i četvrti trofej.

Ovaj posao je kao kad treniraš Barcelonu u nogometu. Očekuje se od nas da uzmemo sve. Loše sam se osjećao prošlih sezona kada smo uzeli samo jedan trofej. Kada uzmemo sve, to je već neki običaj, poslije kiše dolazi sunca, a upravo nam se to dogodilo ove godine – komentirao je trener Rešetar osvajanje naslova svoje Nade i dodao da bi volio da se sport općenito više vrednuje u društvu, a osobito sportovi koji u Hrvatskoj i Splitu nisu “mainstream”.

Rešetar je pohvalio svoje igrače:

– Istaknuo bih Vedrana Antića, Gorana Čulića i današnjeg trenera Matu Borozana, ovo im je 15. titula u nizu kao igračima. To je velik uspjeh i lojalnost klubu, a radi se o vrhunskim sportašima i ljudima. Čestitam im i moguć čak reći da sam malo ljubomoran na njih jer nisam ni blizu osvojio titula koliko i oni – kazao je.

– Definitivno bi preporučio ragbi svima jer je zdrav i dinamičan sport. Imamo dobre i educirane trenere. Treniranje bilo kojeg sporta je dobro jer se stvara novi pogled na život. Ragbi u Dalmaciji ima dobru budućnosti. U Sinju su momci dobri, tu su još splitska Nada, makarski ragbijaši… Treba biti uporan i stalno raditi. Rezultati nikad ne izostaju kada se marljivo radi – zaključuje trener Rešetar.

Facebook komentari