Uz izvrsnu suradnju VMO Žrnovnica i Grada Splita ovaj projekt je planiran, projektiran i naposljetku izrealiziran u ovoj godini u ukupnoj vrijednosti od gotovo 600.000 kuna.

Na neuređenoj zelenoj površini i zapuštenom balotaškom terenu, na kat. čestici 4819 k.o. Žrnovnica uz postojeće sportsko igralište izgrađeno je multifunkcionalno i moderno opremljeno dječje igralište.

Izvršeni su građevinsko zanatski radovi i postavljene su sprave za igranje namjenjene djeci mlađeg uzrasta, a na tlo je postavljena astistres podloga radi sigurnosti korištenja pojedinih sprava.

Postavljena je i zaštitna ograda oko dječjeg igrališta, te uz korito postojećeg potoka koja vodi od centra mjesta do samog igrališta.

Također prilikom izvođenja ovih radova, obnovljena je NN mreža i javna rasvjeta na području dječjeg igrališta koje je sada primjereno rasvjetljeno, a postavljeni su i koševi za prikupljanje otpada te nekoliko klupa i stolova za roditelje.

Sve pješačke staze i površine za komunikaciju oko igrališta izvedene su u kontinuitetu bez visinskih skokova i s primjerenim nagibima, čime je omogućen pristup i korištenje igrališta osobama s invaliditetom i djeci s posebnim potrebama.

19. prosinca je obavljen tehnički pregled, dječje igralište je preuzeto od izvođača radova te je stavljeno na upotrebu i korištenje za djecu i građane. Održavanje igrališta preuzima gradska tvrtka Parkovi i nasadi d.o.oKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime