Na požarištu na Dupcima dežura pedesetak vatrogasaca: Pogledajte kako je izgledao noćašnji plameni pakao

Veliki požar buknuo je prošle noći kod Vruje, ali je stanje tijekom utorka zadovoljavajuće

Požar koji je sinoć buknuo na području Dubaca i zbog kojega je gotovo cijele noći bila zatvorena Jadranska magistrala, danas je stavljen pod kontrolu.


Prvi i neslužbeni podaci govore da je opožarena površina oko 300 hektara. Gorjelo je mahom nisko raslinje i nešto borovine.

Zapovjednik omiških vatrogasaca, Višeslav Pešić, za Dalmacija Danas je rekao da je stanje danas zadovoljavajuće.

– Nakon teške noći, dan je donio smirivanje situacije. Velikim naporima naših vatrogasaca na teškom terenu vatre gotovo više nema. Vjetar često mnijenja smjer i i jačinu, pa to stvara povremene probleme. Ima sporadične pojave otvorenog plamena na cijelom požarištu, međutim cijevne pruge su postavljene posvuda.

Požar se prolazno bio aktivirao

Pešić je također kazao da se jedan dio požarišta jutros se ponovno aktivirao, no pozvane su zračne snage i helikopteri su s dvije bombe vatru uspjeli lokalizirati.

– Požar se više nema gdje širiti. Sporadične pojave plamena odrađuju vatrogasci. Što se tiče samih rubova, a s obzirom na napor i vrstu terena, sve je odrađeno jako dobro. Broj vatrogasaca koji dežuraju varira, ali ima ih oko 50. Mahom se radi o vatrogascima omiškog i makarskog područja, ali tu su i dalje društva iz Slatina, Trogira, Podstrane i Žrnovnice. Svi su u blizini i u slučaju bilo kakve eskalacije vatre, bit ćemo spremni – kaže nam Pešić.


Policija istražuje uzrok požara

Prvi omiški vatrogasac nije želio komentirati odakle je požar krenuo.

– U vrijeme našeg izlaska na teren već je gorjela čitava linija od repetitora do Dubaca. Ne mogu sugerirati odakle je požar krenuo, policija je na terenu i odradit će svoj dio posla – zaključuje Pešić.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0