U crkvi Gospe od Betlehema na Marjanu održana je prva polnoćka u Hrvatskoj. Taj velovaroški običaj datira još od davnih dana, a i ove godine nije bio ništa manje posjećen.

Brojnim Splićanima i Splićankama u misnom slavlju se pridružio i gradonačelnik Andro Krstulović Opara zajedno sa svojom obitelji. On i njegova supruga Daniela crkvi su kao zavjetni dar poklonili zvono koje je zazvonilo na marjanskoj crkvi nakon više od 50 godina.

Svetu misu je vodio župnik Sv. Križa don Mihael Jelavić, a nakon nje svi posjetitelji su uživali u pogledu na zalazeće sunce. Zasigurno jedinstvena polnoćka u Hrvatskoj, ali i u svijetu.

Brojni posjetitelji na Marjan su stigli organiziranim prijevozom ili vlastitim automobilima pa je nastala gužva na pristupnim putevima što je razljutilo neke naše čitatelje o čemu smo ranije pisali.

Možda je sada dobro iskoristiti priliku i iznijeti drugu stranu priče koju nam donose čitatelji vezano uz automobile na Marjanu.

“Istina, postojao je organizirani prijevoz do gore, ali samo jedan autobus. Rampe su po dogovoru bile otvorene, a vatrogasci i rendžeri su usmjeravali ljude gdje da ostave svoja vozila. Nije tu bilo nikakvog kaosa”, zaključio je posjetitelj marjanske polnoćke.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0