Na licu medicinska maska, a u ruci kuhinjski nož: 30-godišnjak u Splitu tako je otišao u trgovinu, ali nije ništa kupio

Donji dio lica prekrio je medicinskom maskom


Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva.


30-godišnjak je u trgovinu u Splitu krenuo s maskom na licu. Prekrivala mu je donji dio lica, baš kako i treba biti kada se ide u trgovinu. No, u ruci je imao kuhinjski nož. Nije ništa kupio, ali je izašao iz dućana “teži” za više od pet tisuća kuna.

“Okrivljeniku se stavlja na teret da je 2. siječnja 2021. oko 19,20 sati, maskiran sa zaštitnom medicinskom maskom preko donjeg dijela lica, ušao u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva u Splitu i držeći u ispruženoj ruci kuhinjski nož zaprijetio zaposlenici (2000.) tražeći pritom novac.

Zaposlenica je, u strahu za vlastiti život, iz registar blagajne i kutije ispod pulta izvadila novac u iznosu od 5.500,00 kuna i predala ga okrivljeniku. Okrivljenik se neposredno nakon toga udaljio u nepoznatom pravcu oštetivši time trgovačko društvo za navedeni iznos.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja opravdane bojazni da će boravkom na slobodi nastaviti s činjenjem kaznenih djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku)”, objavljeno je na stranici DORH-a.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
3
Hagić
1
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
6
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime