Ovih dana u Mosećkoj ulici u Splitu, u gradskom kotaru Kman, dovršava se nova stambena zgrada, privatnog investitora. Počela se graditi krajem kolovoza, a najteži dio – kopanje temelja, i mjesta za podzemnu garažu, završen je za malo više od mjesec dana.

– To nam je bio najteže izdržati, jer je po onolikoj vrućini bila ogromna buka, najviše zbog pikamera, koji je bušio kamenu podlogu u vrtu, u kojem je počela gradnja. Kako imamo četvero male djece, morali smo zatvarati prozore, kako bi nam djeca mogla spavati i po danu. Ali, hvala Bogu, temelji su brzo iskopani, pa se nakon toga lakše disalo. Sada radove na katovima skoro da ne čujemo, iako svako jutro počinju rano, pa rade do 17, 18 sati – kaže nam jedna stanarka, koja stanuje u susjedstvu nove zgrade.

Koja će imati, uz podzemnu garažu, prizemlje i tri kata, te na vrhu penthouse. Ovih dana izgrađen je treći kat, te nalivena terasa, na kojem će niknuti penthouse. Radnici rade brzo, te po iskazima mnogih, itekako stručno. Cijeli projekt uskoro ulazi u završnu fazu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime