Vijećnik Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, Ante Renić iz stranke Pametno, osvrnuo se u svojoj novoj objavi na histeriju koja se javlja u Hrvatskoj zbog sve češće pojave migranata unutar teritorija zemlje.

Ante Renić

U nastavku pročitajte Renićevu objavu:

“Grižnja savjesti

Muka mi je od huškačkih poziva na oružje protiv migranata. Muka mi je od inertnosti EU u rješavanju problema. Muka mi je što je to sve zbog para.

Sami smo krivi. Gledamo američke i ruske ratne igre u našem susjedstvu, kao nekakvu predstavu koja se nas ne tiče. Gledamo velike i moćne članice EU koje se natječu koja će više oružja izvesti na Bliski istok. I sami smo prodali više milijardi kuna oružja, hvalimo se našim puškama u Siriji.
I sad se čudimo moru izbjeglica na granici, a što smo radili do sada – ništa. Što su naši EU zastupnici radili – ništa. Jel’ netko od njih zucnio protiv prodaje oružja – nije.
A zaboravili smo lako El Shatt i preko 30.000 izbjeglih Dalmatinaca, zaboravili smo da smo imali preko 500.000 prognanih u Domovinskom ratu i da je preko 150.000 Hrvata izbjeglo u Europu. Bunimo se protiv ekonomskih migranata i govorimo da treba primiti samo one direktno ugrožene ratom. A zaboravili smo više stotina tisuća naših gastarbajtera koji su prebjegli na zapad zbog problema s komunističkim režimom, a i u potrazi za boljim standardom.

I zato pmozi bratu u nevolji. Napravimo prihvatne centre i asimilirajmo one koji to mogu i koji to žele. I što je još važnije, EU mora svim silama raditi na normalizaciji stanja u njihovim zemljama, jer je za te probleme i sama kriva. A trošak neka snosi svaki onaj koji je zaradio na prodaji oružja tim zemljama.
Manimo se manipulacija kako idu samo vojno sposobni i zašto ne idu u slične zemlje. 58% je muškaraca, ostalo su žene i djeca. Većina izbjeglica s Bliskog istoka je u Jordanu, Turskoj, Pakistanu, Libanonu, Iranu, Etiopiji… Samo normalna situacija u njihovim zemljama znači njihov povratak kući.

Trgovina oružjem ne smije biti argument za nečinjenje, takvoj sili se treba oduprijeti, EU zastupnici moraju govoriti o važnijim stvarima od kvalitete Nutele.

U suprotnom ćemo gledati tragediju i sudjelovati u njoj.
A onima koji zazivaju oružani obračun s izbjeglicama poručujem – kad ste tako zabrinuti za svoju domovinu, ajmo pušku u ruke i na granicu. Al nekako mislim da im je tipkovnica draža.”

Please enter facebook post url.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime