Nedjelju na cijelom Jadranu, ali i u našem dijelu Europe, obilježava stabilno vrijeme koje se teško može povezati s jeseni. Ušli smo u drugu polovinu klimatološke jeseni, prosječno najkišovitije razdoblje u godini, no ciklone i fronte nas ove godine, baš kao i prošle u isto vrijeme, zaobilaze u širokom luku.

Rezultat svega je niz stabilnih i natprosječno toplih dana, a takva je bila i nedjelja. U Splitu je popodne zapuhalo umjereno jugo koje na DHMZ postaji Marjan ima prosjek od 7 m/s, no današnje jugo nije uvod u bilo kakvu promjenu vremena i brzo će prestati.

Jutro su minimalne temperature zraka u Zagori bile od 5 do 12°C, uz obalu i na otocima od 15 do 20°C. Popodne je posvuda od 22 do vrlo toplih 26°C. Najtoplije je u zaleđu Šibenika.

Temperature zraka u Dalmaciji u nedjelju poslijepodne (Pljusak.com)

Sunčan i (vrlo) topao vikend izmamio je mnoge na šetnju ili boravak na plaži, a bilo je i onih koji nisu htjeli propustiti jesensko kupanje. Površinske temperature mora danas su diljem Dalmacije od 20 do 22°C, stoga se za kupanjac u moru ne mora biti posebno hrabar.

Zanimljivo, novi tjedan nam donosi porast ionako visokih temperatura zraka za dio godine, o čemu ćete uskoro detaljno moći pročitati na našem portalu.

→ KAMERA UŽIVO S BAČVICA ←

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime