Motoristi i rotarijanci u turneji kroz Hrvatsku prikupljaju humanitarna sredstva za socijalno ugrožene

Cilj ove akcije je organizirati socijalne samoposluge u Varaždinu, Zagrebu, Karlovcu, Zadru, Šibeniku i Kaštelima

Od 1. do 4. lipnja održava se prvi veliki humanitarni  Rotary Moto Rally Plus u organizaciji splitskog Rotary kluba Split Plus i prijateljskih klubova iz Varaždina, Zagreba, Karlovca, Zadra, Šibenika i Kaštela, te još preko 30 motoklubova iz Hrvatske i inozemstva, a s ciljem prikupljanja donacija za socijalne samoposluge u nabrojanim gradovima.


Da postoji natjecanje tko ima veće srce – motoristi ili rotarijanci ishod bi bio neizvjestan, ali kad se oni udruže, nastaje humanitarni 1. Rotary Moto Rally Plus na kojeg su pozvani svi humanitarci i svi motoristi, automobilisti i ljudi dobre volje da se priključe. A priključiti se možete na mnogo načina. Prvi je da se prijavite na Rally, drugi je da kupnjom majice donirate novac za unaprijeđenje rada socijalnih samoposluga, treći je da donirate potrepštine i hranu na postajama relija za socijalne samoposluge u svim naznačenim gradovima, a četvrti je da vas podsjetimo da odete do najbliže socijalne samoposluge bez obzira kad ova akcija počinje i koliko traje.

Kolona motorista je krenula iz Varaždina i prolazi sve gradove u kojima su planirama brojna događanja , a završni party je u Splitu.

Jedan od pokretača ove akcije je Željan Rakela, 40-godišnjak iz Splita, inače vlasnik zaštitarske tvrtke Protector-Rakela koja uspješno posluje od 1999 god.
Velika strast su mu putovanja s motorom po svijetu u slobodno vrijeme. Tako je u 7 godina sa svojim motorom BMW GSA 1200 bio na 5 kontinenata i tom prilikom posjetio 100 država te je do sada prešao preko 300.000 km.

Ujedno je predsjednik i osnivač BMW MK DALMACIJE. Kako je za ovu godinu i predsjednik Rotary kluba Split plus Rakela se odlučio da napravi do sada neviđenu akciju te je povezao Rotaryjance i motoriste točnije 8 Rotary klubova i 15 moto klubova koji će sudjelovati u organizacije 1. Rotary Moto Rallyja Plus od Varaždina-Zagreba-Karlovca-Zadra-Šibenika-Kaštela i Splita. Tom prilikom će svaki grad prikupljati potrepštine i donacije za svoju lokalnu socijalnu samoposlugu ili sličnu ustanovu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0