MOST u Splitu o Domu u Vukovarskoj: Umrlo 19 ljudi, a nitko nije odgovarao

"Pozivam na sučeljavanje četiri najveće političke opcije, da iznesu svoja rješenja i pokažu javnosti za što se zalažu"

Predsjednik Mosta Božo Petrov i Miro Bulj održali su danas na splitskoj Rivi konferenciju za medije jer je Most još 25. svibnja tražio tematsku sjednicu zbog slučaja u Domu za starije i nemoćne gdje je u pandemiji korona virusa umrlo 19 ljudi, a nitko nije odgovarao.


Upravo zbog šutnje i nedefiniranja odgovornih, Mostovi vijećnici su upozorili javnost da tematska sjednica nije sazvana, a upravo zbog šutnje i nedefiniranja odgovornih, vijećnici su upozorili javnost:

“HDZ-u i njihovom koalicijskom partneru HGS-u i gospodinu Kerumu nije u cilju da se dobije točan uvid i informacije o tome što se dogodilo i kako je virus ušao u Dom za starije i nemoćne u Vukovarskoj. Ministar Beroš kaže da je kriv virus, i tvrdi da to nije pod njegovom ingerencijom što nije točno! 19 je preminulih i 82 pozitivnih članova doma na koronavirus” – poručila je vijećnica Mosta u Županijskoj skupštini i predsjednica Županijskog odbora za zdravstvo Milija Baldić – Lukšić.

“Udomljuje se isključivo stranački kadar”

Mostov zastupnik Miro Bulj  dodao je: „Situacija koja se dogodila u Domu za starije i nemoćne u Splitu pokazuje da ministar Beroš nije onakav kakvim se predstavljao, nego je isključivo poslušnik HDZ-a, točnije Andreja Plenkovića, Blaženka Bobana, Željka Keruma i Ante Sanadera, jer da je drugačije, danas ne bi bio ravnatelj gospodin Škaričić koji je tu udomljen isključivo kao stranački kadar.”

Božo Petrov je istaknuo da je Most zbog ovog primjera, ali i brojnih drugih diljem Hrvatske, zatražio sučeljavanje argumenata, ideja i programa glavnih političkih opcija.

„Želimo da četiri najveće političke opcije sučele svoje ideje, argumente i rješenja te pokažu javnosti za što se zalažu. A vidimo da to izbjegavaju, no, nemaju se čega bojati ako je istina na njihovoj strani. Zato ih pozivam na sučeljavanje! Red je da javnost i građani znaju za što se bore kako bi građani znali za koga će glasovati!“ – poručio je predsjednik Mosta Božo Petrov. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime