MOST od Županije traži besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce

Tema konferencije bile su inicijative MOST-a vezane uz sufinanciranje udžbenika,

Ispred zgrade Županije Splitsko-dalmatinske županijski vijećnici MOST-a nezavisnih lista Miro Bulj, Ante Pranić i Ante Čikotić održali su konferenciju za medije, ususret prvoj radnoj sjednici Županijske skupštine, koja je zakazana za 31. srpnja.


Tema konferencije bile su inicijative MOST-a vezane uz sufinanciranje udžbenika, stručna tijela koja provode ocjenu ponude koncesija na pomorsko dobro i izdvajanja za vatrogasnu zajednicu.

Miro Bulj govorio je o sufinanciranju udžbenika, istaknuvši kako će MOST podnijeti amandman na prijedlog župana Blaženka Bobana o financiranju kupnje školskih udžbenika učenicima prvih razreda, kojim će tražiti financiranje kupnje udžbenika za sve osnovnoškolce s područja naše županije, za što je potrebno osigurati oko 36 milijuna kuna. Bulj smatra da to Županiji ne bi trebao biti problem budući da, kako je kazao, imaju novca za prekomjeran broj zaposlenih u Županiji i županijskim tvrtkama, javlja Ferata.

– Ovim činom pokazalo bi se da se borimo za opstanak mladih obitelji na našem području, gdje jedinice lokalne samouprave nemaju tolike mogućnosti bilo što sufinancirati -, zaključio je Miro Bulj.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0