Grad Split još uvijek nema azil za napuštene životinje unatoč brojnim akcijama i apelima da se isti izgradi. Na prošloj sjednici splitskog Gradskog vijeća MOST je imao jedan od amadmana kojim su predlagali da se u proračun uvrsti stavka od 1,425 milijuna kuna za izgradnju azila. Amadman je odbijen od Gradske uprave, a nije prošao ni glasovanje na vijeću.

U subotu 9. prosinca s početkom u 12 sati u Splitu će se održati “Šetnja ZA splitski azil”. Okupljanje građana je ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije (na Općini) a završava ispred zgrade Banovine čime se na simboličan način ukazuje da je potrebna koordinacija između gradskih i županijskih vlasti s ciljem ispunjavanja obveza definiranih Zakonom o zaštiti životinja.

Podršku “šetnji za azil” dao je i gradski vijećnik MOST-a, Ante Bradarić Šljujo. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“U subotu 9. prosinca u Splitu se održava „Šetnja ZA splitski azil“. Ovim putem im javno želim u potpunosti pružiti potporu u njihovoj ideji za izgradnjom splitskog azila. Grad Split kao drugi grad u našoj državi i kao glavni grad naše županije još uvijek nema svoj azil za životinje. Stupanjem novoga Zakona o zaštiti životinja od 26.10.2017 koji je objavljen u Narodnim novima 102/17 grad je dužan poštovani odredbu koja je propisana člankom 93,a govori o obvezi gradnje azila na području jedinice lokalne samouprave. Na sjednici gradskog vijeća o proračunu za 2018. godinu predlagao sam amandman o izgradnji azila za životinje, a također sam predložio i drugi amandman koji se odnosi samo na projektnu dokumentaciju azila za životinje. Ovim sam dao mogućnost gradonačelniku da bira da li će skuplji amandman ili će jeftiniji amandman ( jeftiniji bi se financirao oduzimanju sredstava Uredskoj opremi i namještaju-100.000 kuna) ali gradonačelnik je nažalost odbio oba. Također smo sugerirali da se prihvati amandman kako bi se započela izgradnja azila za životinje te se zatražila i pomoć županije kako bi se projekt zajedničkim snagama završio.

MOST NL Split će također sa prijedlogom amandmana o izgradnji azila za životinje ići i na sjednici županije u ponedjeljak kada se bude raspravljalo o proračunu za 2018 godinu.
Iskreno se nadamo da će župan Boban imati više razumijevanja od gradonačelnika Opare te da će prihvatiti amandman na zadovoljstvo svih volontera i građana našega grada i županije.”
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0