Most NL Split: “Gradonačelnik ima na raspolaganju sve alate kojima može zaštititi Marjan”

"Tražimo od gradonačelnika da djeluje"

Most nezavisnih lista Split medijima je uputio priopćenje u kojem su pozvali gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu i sve nadležne da pokažu kako je briga za Marjan “cilj od kojeg nema odstupanja”.


Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti i autentično.

S obzirom da je gradonačelnik gosp. Andro Krstulović Opara, u skladu s onim što mediji prenose, prilikom predstavljanja projekta „Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti“ prepoznao kao problem „bubu koja ruši borove, ali i one koji ga (Marjan) žele ćoknuti zbog vlastitih interesa“ – koristimo priliku da sve one kojih se tiče podsjetimo da gradonačelnik ima na raspolaganju sve alate kojima može zaštititi Marjan, ako to istinski želi, poručuju iz Mosta nezavisnih lista.

Dakle, problem potkornjaka potrebno je rješiti bez daljnjeg odgađanja donošenjem Naredbe o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje štetnog organizma Mediteranskog potkornjaka na cjelokupnom području Grada Splita, radi čega smo se dana 21.08.2018. obratili i neposredno ministru poljoprivrede gosp.Tolušiću pozivajući ga da istu donese, kao i da poduzme sve radnje na koje je ovlašten te da obrati izvanrednu pozornost na stanje Park šume Marjan.

Na tematskoj sjednici koja je održana 04.04.2018. usvojeni su zaključci za spas Marjana, ali je nažalost odbijen Mostov prijedlog da se pokrene postupak za ukidanje građevinskih područja, što je u suprotnosti s gradonačelnikovom sadašnjom porukom „onima koji žele ćoknuti Marjan“. Tražimo od gradonačelnika da djeluje. Nakon tematske sjednice o Marjanu pojavile su se ozbiljne sumnje da je vijećnicima tada uskraćen dio odgovora i uvid u stvarno stanje o problemu građevinskih područja u Park šumi Marjan, o čemu ćemo svakako još govoriti nakon što se utvrde sve relevantne okolnosti, rekao je Ante Čikotić, gradski koordinator Mosta nezavisnih lista u Splitu.

Slijedom svega, pozivamo gradonačelnika da u skladu sa svojim ovlastima donese odluke kojima bi zaštitio Marjan i da svojim primjerom ali i autoritetom potakne u tom smjeru i nadležnu JU, kao i ministra poljoprivrede a da svima ostalima pokaže da je briga za Marjan i njegovo očuvanje cilj od kojeg nema odstupanja.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime