Noćas se preko sjevernog Jadrana premještao ciklonalni centar, a preko Jadrana i frontalni poremećaj. Jugo je još jučer okrenulo na oštro, a sredinom noći i na lebić. U Splitu i Dubrovniku na DHMZ mjernim postajama zabilježeni su udari do 90 km/h, a kako smo javili na Svetom Juri na Biokovu najjači udari vjetre prelazili su 140 km/h.

Noćas je tlak na srednjem Jadranu pao na 995 hPa na razini mora, što je najniži tlak dosadašnjeg tijeka godine. Jutros ponegdje uz obalu ima ciklonalne plime koja se javila zbog niskog tlaka, dvodnevnih južnih vjetrova i putanje ciklonalnog centra.

Vjetar je tijekom jutra značajno oslabio, inače bi plima bila još puno izraženija.

More je poplavilo niže dijelove obale u Kaštel Gomilici. Noćas je tamo bilo olujnih udara oštrog i lebića, a veliki valovi nasukali su jednu stranu jedrilicu. Kako nam javljaju čitatelji, jedrilica je nasukana na plaži Bilajka, dvjestotinjak metara od Kaštilca.

– Čini se kao da još nitko nije kontaktirao Lučku kapetaniju, a ni vlasnika nema na vidiku. Jedrilica je očito bila slabo vezana na moru – kazao nam je čitatelj.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime