MOGUĆE GUŽVE – KBC Split montira 10 milijuna vrijednu praonicu rublja, očekuju se velike uštede

Nova perilica stvorit će značajne uštede bolnici, pa čak i priliku da zaradu

Unutar projekta podizanja energetske učinkovitosti splitskog KBC-a u tijeku je postavljanje nove praonice rublja. Rezultat je to donacije vrijedne 10 milijuna kuna. Protekle noći razmontirana je stari i dotrajali instrumenti praonice i u tijeku su pripremni radovi za postavljanje novih.


Dr. Anton Marović , pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor kaže da bi svi radovi trebali biti dovršeno do srijede.

– Radovi su vrlo intenzivni, a dodatno će se intenzivirati sljedećih dana. Stara perilica bila je aktivna 21 godinu, a upravo prije nekoliko dana je prestala raditi. Njen popravak bi stajao najmanje 20 tisuća kuna, tako da se ova modernizacija događa u pravo vrijeme.

Dr. Marović je komentirao i moguće gužve sljedećih dana zbog radova.

– Praonica se nalazi između zgrade patologije i upravne zgrade, uz samu Poljičku cestu. Promet sada teče normalno, no kasnije zbog intenziviranja radova može doći do gužvi. Posjetitelji bolnice moraju znati da nema parkiranja i zaustavljanja vozila, dozvoljeno je samo prometovanje.

Nova perilica stvorit će značajne uštede bolnici, pa čak i priliku da zaradi. Naime, nova će praonica moći oprati više razne robe nego što je bolnici optimalno potrebno. Tunelski kapaciteti pranja u jednoj smjeni iznosit će 5500 kilograma robe, a budući da se radi u tri smjene, moći će se dnevno oprati više od 15 tisuća kilograma rublja. To znači da će splitska bolnica svoje usluge moći ponuditi drugim bolnicama ili tvrtkama.


– Postić ćemo velike uštede u potrošnji energiji, vode, deterdženata, a u sustavu će biti potrebno manje osoblja – zaključuje Marović i dodaje da otkaza neće biti već će djelatnici biti preraspoređeni na druga radna mjesta.

Ravnatelj splitske bolnice, dr. Ivo Jurić, potvrdio nam je da se radi o donaciji tvrtke Rudan.– Do konca lipnja cijeli projekt energetske obnove Firula i Križina bit će gotov. Mislim da smo napravil velik posao. Ukupno se radilo o projektu “teškom” oko 230 milijuna kuna – kazao nam je dr. Jurić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0