MOGUĆE GUŽVE – KBC Split montira 10 milijuna vrijednu praonicu rublja, očekuju se velike uštede

Nova perilica stvorit će značajne uštede bolnici, pa čak i priliku da zaradu

Unutar projekta podizanja energetske učinkovitosti splitskog KBC-a u tijeku je postavljanje nove praonice rublja. Rezultat je to donacije vrijedne 10 milijuna kuna. Protekle noći razmontirana je stari i dotrajali instrumenti praonice i u tijeku su pripremni radovi za postavljanje novih.


Dr. Anton Marović , pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor kaže da bi svi radovi trebali biti dovršeno do srijede.

– Radovi su vrlo intenzivni, a dodatno će se intenzivirati sljedećih dana. Stara perilica bila je aktivna 21 godinu, a upravo prije nekoliko dana je prestala raditi. Njen popravak bi stajao najmanje 20 tisuća kuna, tako da se ova modernizacija događa u pravo vrijeme.

Dr. Marović je komentirao i moguće gužve sljedećih dana zbog radova.

– Praonica se nalazi između zgrade patologije i upravne zgrade, uz samu Poljičku cestu. Promet sada teče normalno, no kasnije zbog intenziviranja radova može doći do gužvi. Posjetitelji bolnice moraju znati da nema parkiranja i zaustavljanja vozila, dozvoljeno je samo prometovanje.

Nova perilica stvorit će značajne uštede bolnici, pa čak i priliku da zaradi. Naime, nova će praonica moći oprati više razne robe nego što je bolnici optimalno potrebno. Tunelski kapaciteti pranja u jednoj smjeni iznosit će 5500 kilograma robe, a budući da se radi u tri smjene, moći će se dnevno oprati više od 15 tisuća kilograma rublja. To znači da će splitska bolnica svoje usluge moći ponuditi drugim bolnicama ili tvrtkama.– Postić ćemo velike uštede u potrošnji energiji, vode, deterdženata, a u sustavu će biti potrebno manje osoblja – zaključuje Marović i dodaje da otkaza neće biti već će djelatnici biti preraspoređeni na druga radna mjesta.

Ravnatelj splitske bolnice, dr. Ivo Jurić, potvrdio nam je da se radi o donaciji tvrtke Rudan.– Do konca lipnja cijeli projekt energetske obnove Firula i Križina bit će gotov. Mislim da smo napravil velik posao. Ukupno se radilo o projektu “teškom” oko 230 milijuna kuna – kazao nam je dr. Jurić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0