Mladić priveden jer je na Facebooku pisao o Plenkoviću

Je li Plenković sam prijavio prijetnju?

21-godišnji mladić A.J. prekjučer je priveden na području Zagreba jer je u travnju na Facebooku objavio sadržaj koji je procijenjen prijetećim. Kako neslužbeno doznajemo, mladić je na Facebooku pisao o premijeru Andreju Plenkoviću.


Iz policije su potvrdili za Index.hr da je osumnjičeni prekjučer predan pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje putem društvenih mreža, a sada je sve na nadležnom državnom odvjetništvu.

Potvrdili su i da ga se tereti za djelo opisano u članku 139 Kaznenog zakona (stavak 2. i 3.). Stavak 2 propisuju kazne za prijetnju smrću ili teškom tjelesnom ozljedom, a stavak 3 opisuje “kazneno djelo počinjeno prema službenoj ili odgovornoj osobi u obavljanju javne ovlasti ili u vezi s njezinim radom ili položajem”.

Neslužbeno doznajemo i da je mladić, inače Hrvat koji živi u Austriji, sporni post na Facebooku objavio sredinom travnja. Točan sadržaj objave zbog koje je mladić priveden još uvijek je nepoznat, piše Index.hr.

U cijeloj priči je zanimljiva i činjenica da prema aktualnom Kaznenom zakonu, policija nije mogla sama krenuti u postupanje već je bio potreban prijedlog za progon. Taj prijedlog može podnijeti samo osoba prema kojoj je prijetnja upućena, a u ovom slučaju tu se radi o hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0