Mladić koji se sukobio s pravosudnim policajcima: Učinjena mi je nepravda, iživljavali su se. Masku sam nosio!

Bit će prijavljen za prisilu prema službenoj osobi.


– Sve ono što je objavljeno na portalima nije istina. Želim da se zna moja priča i postoji snimka koja pokazuje da sam ja napadnut i da sam reagirao u afektu. Ja sam oko 11 sati doša na sud na Dračevac već treći put u zadnjih nekoliko dana. Supruga mi je iz Brazila i morao sam doći podići neke dokumente za nju.


Uredno sam, kao i prethodna dva puta, ušao na ulaz s maskom na licu, prošao sam proceduru ulaska i sve je bilo u redu. Pa da nisam imao masku na ulazu ne bi me ni pustili – priča za Slobodnu Dalmaciju 28-godišnji A.R. koji je u utorak ujutro na splitskom Općinskom sudu imao sukob s pravosudnim policajcima nakon kojeg je završio vezan lisičinama i poprskan suzavcem.

Kako su ranije objavili mediji, a prema neslužbenim informacijama, on je napao pravosudne policajce te je došlo do fizičkog obračuna u kojem je jedan od službenika suda ozlijeđen. Pravosudni policajci bili su prisiljeni upotrijebiti nadražujući sprej i teleskopsku palicu kako bi ga savladali.

– Pravosudni policajac ga je upozorio da ne može bez maske ući u zgradu nakon čega je nastao sukob. Točan tijek događaja dostavit će mi se u pisanom izvješću, a za sada mi je poznato kako je moralo reagirati više pravosudnih policajca. Mogu vam potvrditi kako su policajci, osim fizičke snage, upotrijebili i pepper sprej. Nakon događaja je jedan od pravosudnih policajaca upućen u KBC Split kako bi mu se pružila liječnička pomoć. Kako imamo termalnu kameru, sve je snimljeno tako da osim izjave policajaca i očevidaca imamo i taj dokaz – kazala je za Slobodnu Dalmaciju Marina Boko, predsjednica Općinskog suda.

No, mladić tvrdi da je napadnut bez ikakvog razloga i povoda.

– Dok sam čekao da dođe službenica u sobu 48 gdje sam trebao uzeti taj papir, vidio sam da pola ljudi koji prolaze po hodniku nema masku pa sam je i ja skinija jer nisam moga disati. Kada je službenica došla, stavio sam masku i ušao u sobu i nakon što sam dobio dokument zbog kojeg sam došao spustio sam se stepenicama prema izlazu skidajući masku u hodu. Tamo su stajala trojica pravosudnih policajaca. Jedan mi je rekao da nemam masku i da me više neće pustiti, a ja sam mu, onako u prolazu, odgovorio da neću masku stavljati tamo di ne moran.I taman kad sam krenija uhvatiti kvaku izlaznih vrata, osjetija sam da me netko čupa za ruku baš onako agresivno. Priznajem, reagirao sam mahinalno, a malo sam se i pripa. Uhvatio sam ga za vrat i odgurnija na neki stol. Tad su doletili i ostali i bacili me. Dok sam bija svladan na podu su me tukli i batinali, postoji snimka i svjedoci koji će to potvrditi.

Da, vikao sam da mi je otac bio branitelj i dera sam se da jesu li normalni šta su mi napravili samo radi maske, ali shvatite, bija sam pod šokom i navalom adrenalina, nije mi bilo jasno šta se događa – govori A.R. dodajući kako su ga desetak sekundi špricali suzavcem po očima tako da iduća dva sata nije mogao oči otvoriti.– I to i pendrekom su me tukli dok sam već bija na podu. Neka javnost zna, nisam nasilan, nisam nikad ima problema, učinjena mi je velika nepravda. Sve se vidi na snimkama nadzornih kamera i nadam se da one neće misteriozno nestati. Vidi se da ja nisam ulazio bez maske nego da sam taman bio na izlazu.

A ponavljam, pola ljudi, pa vidi se i na snimci, nemaju maske. Ovo je bilo čisto iživljavanje – govori ogorčeni 28-godišnjak koji je nakon obrade u policiji pušten kući. Kaže kako će učiniti sve što može da pravnim putem dokaže da je bio žrtva, a zato je i angažirao probitačnog splitskog odvjetnika Tonija Marinkovića, piše Slobodna Dalmacija.

– Želim još reći da su policajci u 2 PP bili vrlo korektni i profesionalni i da su i oni, kad sam im pokazao snimku, vidjeli da nije baš sve onako kako se ispočetka prezentiralo – zaključio je A.R. koji je, kao i njegova obitelj i brojni prijatelji, ogorčen napadom.

Bit će prijavljen za prisilu prema službenoj osobi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
20
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime