Iz Foruma mladih SDP-a Split su komentirali objavu imena članova “Povjerenstva za evaluaciju zakonskih kriterija i iskustava država Europske unije koji se odnose na pravo prekida trudnoće”

Evo što su napisali:

Objavom deset imena koja čine “Povjerenstvo za evaluaciju zakonskih kriterija i iskustava država Europske unije koji se odnose na pravo prekida trudnoće”, nismo iznenađeni. Od HDZ-a bolje nismo ni očekivali. U povjerenstvo je izabrano pet ginekologa, dva doktora, neurologinja, psihijatar i pravnica.

Svi navedeni su poznati u javnosti po svojim konzervativnim stavovima, protivljenju pobačaja, a nijedan od imenovanih ginekologa ne radi pobačaj. Iz ministarstva su poručili kako je zadaća povjerenstva utvrditi iskustva država EU koja se odnose na pravo prekida trudnoće te svojom analizom olakšati sastavljanje prijedloga stručne podloge za izradu zakonske regulative.

Na temelju svjetonazora i stavova članova povjerenstva Forum mladih SDP-a Split smatra kako njihov rad u konačnici neće biti nepristran i objektivan. Iako ovo konzervativno povjerenstvo neće pisati zakon, smatramo da će HDZ na isti princip sastaviti i ono povjerenstvo koje će u konačnici imati zadatak pisanja novog Zakona o pobačaju.

Novi zakon ne smije smanjiti prava žena. Svaka žena treba imati pravo na siguran i legalan pobačaj. Zabrane nikada ništa dobro nisu donijele niti će “priziv savjesti” u ovom slučaju spriječiti žene od izvršenja pobačaja. One u tom slučaju mahom odlaze na ilegalni pobačaj u nestručnim ustanovama upitnih higijenskih standarda. Edukacijom, dobrovoljnim savjetovanjem, boljim životnim standardom i novim radnim mjestima jedini je način smanjenja stope pobačaja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime