Mladi načelnik Tribunja o prva dva mjeseca mandata: “Jako sam zadovoljan, odmah smo se uhvatili rješavanja tekućih problema”

Mladi načelnik jako je aktivan i na društvenim mrežama, a problem nepropisnog parkiranja i zakrčivanja ulica, odlučio je riješiti akcijom 'Stup srama' na Facebooku

Novoizabrani mladi načelnik Tribunja Marko Grubelić koji je prije dva mjeseca kao nezavisni kandidat preuzeo uzde općine nakon dugogodišnje vladavine HDZ-ovog Damira Pilipca osvrnuo se na početak mandata i otkrio kako se snašao na čelu Tribunja i koji su mu projekti prioritetni za razvoj općine koja je sve popularnije turističko odredište, piše ŠibenikIN.


– Prva dva mjeseca mandata su iza nas, kad smo preuzeli vlast 8. lipnja, što je bilo praktički na početku ljetne sezone prvo smo se uhvatili uređenja plaža koje su bile u dosta lošem stanju. Konkretno, plažu Sovlja nasuli smo škaljom kako bi uopće mogla biti u funkciji plaže, a na plaži na Zamalinu dva plićaka smo proširili da bi bila dostupna djeci i da bi naši gosti mogli uživati. Sanirali smo i plažu Bristak gdje smo otvorili prvu plažu za pse jer radimo na tome da pružimo sadržaje našim gostima koji često dolaze sa kućnim ljubimcima koji su im praktički kao članovi obitelji, a sad ih mogu dovesti na tu lokaciju i opušteno s njima boraviti tamo. Sve je to dio poboljšanja turističke ponude – priča Marko Grubelić.

Grubelić ističe da je u Tribunju ove sezone zabilježen porast dolazaka gostiju između 16 i 20 posto, te da je to velika brojka na koji su itekako ponosni. O popularnosti Tribunja kao mjesta za obiteljski odmor naveliko se priča, a Grubelić ističe da će nastaviti s brendiranjem destinacije kao i dosad, te da želi da Tribunj ostane mirno mjesto za pravi obiteljski odmor, piše ŠibenikIN.

– Što se tiče brendiranja destinacije gurat ćemo priču da je Tribunj malo mjesto za miran obiteljski odmor, u pravom smislu te riječi. Nećemo ići u smjeru popularizacije destinacije kako bi dovukli što više ljudi nego želimo pružiti gostima odmor i mir, da im Tribunj bude utočište. Upravo zato smo odmah krenuli riješavati neke tekuće probleme koji stvaraju probleme nama i turistima poput uređenja plaža, problema parkinga i slično – ističe Grubelić

Mladi načelnik jako je aktivan i na društvenim mrežama, a problem nepropisnog parkiranja i zakrčivanja ulica, odlučio je riješiti akcijom ‘Stup srama’ na Facebooku gdje objavljuje slike automobila koji su nepropisno parkirani i pozvao je sumještane na isto, piše ŠibenikIN.

–  Što se tiče problematike na terenu, najveći problem je parkiranje. Nesavjesni građani i gosti parkiraju se na mjesta koja nisu predviđena za to i zakrčuju pristup i prolazak kroz ionako uske ulice, pa smo pokrenuli akciju na Facebooku. Turističko smo mjesto i trebamo se dovesti u red. Na neki način smo uspjeli riješiti probleme, ali svakih par dana imamo takve situacije i stvarno treba raditi i dalje na prometnoj kulturi i građana i gostiju i to je u fazi rješavanja – priča Grubelić koji je najavio da će od subote u funkciji biti aplikacija RED-IS s kojom se nepropisno parkirani automobili lociraju, slikaju te zajedno s opisom šalju u centralnu bazu kojom upravlja prometni redar kako bi se prometovanje u Tribunju dovelo u red.


Cijeli članak možete pročitati OVDJE.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0