Mlada Hrvatica oduzela si je život. U pismu piše kako ju je iznevjerio sustav

U pismu koje je ostavila stoji kako je ravnateljica bila upoznata s tim da doma ima bolesnog oca, ali da se i ona sama bori s depresijom i anksioznošću posljednjih 12 godina. Priča je završila tragično


Danas je pokopana 35-godišnja A.Š. iz Slavonije, koja je 2. veljače počinila suicid, a iza sebe je ostavila emotivno pismo u kojem je detaljno opisala što ju je sve mučilo te ustvrdila kako ju je sustav iznevjerio. Iz policije su Indexu potvrdili da je A.Š. počinila suicid te iza sebe ostavila pismo (op.a. koje imamo u posjedu) koje se cijeli dan širi društvenim mrežama.


A. Š. je radila kao pedagog u dvije slavonske osnovne škole, doma je imala bolesnog oca i zbog brige za njega i straha da ga ne zarazi koronavirusom (kojem je na poslu, navodi u pismu, bila izložena), molila je ravnateljicu jedne od škola u kojoj je radila da joj dopusti rad od kuće. To joj, kako je navela u pismu, nije bilo omogućeno, dok joj pak liječnica obiteljske medicine nije htjela dati bolovanje, piše Index.

Ravnateljica: Ne idem na sprovod, poslala sam skupinu iz škole

Index je kontaktirao ravnateljicu koja je rekla da nam ne može davati nikakve informacije jer je u tijeku inspekcijski nadzor. Kad smo je pitali traje li još uvijek nadzor, rekla nam je da je prosvjetna inspekcija bila u školi 29. siječnja. Na pogreb, rekla je, neće ići, nego je zbog epidemiološke situacije odredila skupinu iz škole koja će otići.

Pitali su je zašto ona, kao ravnateljica škole u kojoj je pokojna A.Š. radila, ne ide na sprovod.

“Ja ne idem, ide jedna skupina iz škole koju sam ja odredila, ali ja sam zato obitelji izrazila sućut. Oprostite, ne želim više o tome razgovarati”, rekla je i poklopila im slušalicu.

A kako Index doznaje, A.Š. je podnijela i prijavu protiv nepravilnosti u toj slavonskoj školi. Iako su nam iz Ministarstva znanosti i obrazovanja poslali službeni odgovor u kojem pišu “do detalja smo upoznati sa slučajem kojeg navodite. Radi osjetljivosti teme, isti nismo u mogućnosti komentirati”, doznali smo detalje od izvora iz Ministarstva.Rečeno im je da je A.Š. podnijela podnesak o nepravilnosti u radu škole te da je provedena inspekcija. Izvor nam je također rekao da A.Š. nije priložila dokumentaciju o svojoj bolesti, već da je samo navela da joj je potreban rad od kuće radi bolesnog oca.

U pismu koje je A.Š. ostavila stoji kako je ravnateljica bila upoznata s tim da doma ima bolesnog oca, ali da se i ona sama bori s depresijom i anksioznošću posljednjih 12 godina.U pismu je pisala koliko joj je teško

U pismu koje imamo u posjedu navodi kako joj je protekla godina bila izuzetno teška. Patila je, kako piše, od suicidalne depresije, a lockdown joj je dodatno pogoršao stanje. Otac joj je proteklog ljeta operirao srčani zalistak, bio je u izrazito teškom stanju i nisu ga vidjeli do listopada, kad je pušten kući. Došao je, kako piše, s dekubitalnim ranama i teškom atrofijom mišića te je tek uz rad s fizioterapeutom prohodao.

U pismu ističe kako je ravnateljica bila dobro upoznata s njenom situacijom jer joj je govorila o neprospavanim noćima i tuzi koju je osjećala.

Više pročitajte OVDJE.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
6
Hagić
4
Hmmm
2
Plač
301
Grrr
103
Molim?
30

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime