U mjesecu borbe protiv ovisnosti, u petak 16.studenog održano je 2. Međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti. OŠ Žrnovnica bila je ovogodišnji domaćin zahvaljujući svojim učenicima koji su pobijedili na prošlogodišnjem natjecanju.

Središnji događaj Mjeseca borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti je 2. Međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti na razini Splitsko-dalmatinskoj županije. Više od 1500 učenika i njihovih mentora izabralo je predstavnike na razini škole za završno natjecanje. Natjecanje je održano na grupnoj i pojedinačnoj razini.

U kreativnom dijelu natjecanja timovi su dramskim izričajem pokušali riješiti svakodnevne školske i/ili životne poteškoće kao što su rizična ponašanje, ovisnost, nasilje i/ili stres. Također i vještine komunikacije i mogućnost empatizacije s vršnjacima važan su dio natjecanja.

Ovogodišnje škole sudionice iz Splitsko-dalmatinske županije su:
OŠ Brda, OŠ Kamešnica, OŠ Trilj, OŠ Dobri, OŠ Manus, OŠ Meje, OŠ Filip Lukas-Kaštel Stari, OŠ Stobreč, OŠ Srinjine, OŠ Strožanac, OŠ Trstenik i OŠ Žrnovnica. Te dvije škole promatrači OŠ Vis i OŠ Žnjan-Pazdigrad.

Stručno povjerenstvo činili su stručnjaci iz područja odgoja i obrazovanja Prof. Ante Radovčić, doc. dr. sc. Tomislav Franić, dr.med, Anđela Biuk, mr. spec. Žana PavlovićMirjana Nazor i Anita Dujela.

Pobjednici 2. Međuškolskog natjecanja iz emocionalne pismenosti su OŠ Srinjine, a što se sve događalo u Žrnovnici možete vidjeti u našoj fotogaleriji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime