Danas se na Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje u Splitu održava 35. Sjednica Županijske skupštine Splitsko dalmatinske županije.

U aktualnom satu SDP-ova Sandra Mitrović Nikšić pitala je župana što će napraviti za samozaposlene u poslovnoj zoni Zakučac uslijed zatvaranja „Brnistre“. Osvrnula se i na prosvjed građana i lokalnih zajednica tog područja koji se dogodio prije nekoliko dana.

– Naime svi smo svjesni da se zatvara poznata „Brnistra“ od pravca omiškog zaleđa prema Omišu, a samim time Splitu. Sanacija je od velikog značaja i moramo je pozdraviti, ali moramo naglasiti da su se ti građani već prije dovoljno napatili i prije nego što je izgrađena „Brnistra“. Vjerojatno građani tog kraja očekuju da će se ponovno ti radovi odužiti na nekoliko godina.Trenutno je takva situacija da se još uvijek nije pronašlo adekvatno rješenje za te građane i što bi se moglo napraviti od strane nas po tom pitanju – pitala je Mitrović Nikšić župana Bobana.

Župan Blaženko Boban kazao je da je Ravnatelj Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić došao je na njegovo traženje na sastanak te je pokušao pronaći rješenje za djecu koja idu u školi i ljude koji rade u poslovnoj zoni Zakučac.

– Niz je tu privrednih subjekata koji su sada u problemu. Hrvatske ceste su obećale da će pronaći neko rješenje u narednih deset dana od sastanka prije nekoliko dana. Kazali su da će građanima prezentirati to rješenje te da će onda odlučiti hoće li se uopće zatvarati ta prometnica u ovom trenutku. Mi idemo sačekati što će Hrvatske ceste odlučiti i predložiti, ima više varijanti, ali ne želim ih sada u javnosti još iznosit.Uglavnom je dogovoreno, neće biti zatvaranja dok se ne pronađe rješenje za te građane koji će u narednim mjesecima biti u problemu zbog prometne nepovezanosti – kazao je te je nadodao u nastavku:

– Moramo shvatiti, nitko od vas ne bi potpisao radove, a da je u tom trenutku promet dovija „Brnistrom“. To je vrlo opasno i iz sigurnosnih razloga to se neće dogoditi. Tako da, vjerujem da će se pronaći neko rješenja za dobrobit građana, ali i da će se riješi problem „Brnistre“ – upozorio je župan.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime