Mišo Živaljić: Centar za socijalnu skrb Split u kolovozu će dati mišljenje s kojim roditeljem će Cesare živjeti

"Sud bi u interesu djeteta trebao provesti Cesareovo vještačenje kao i vještačenje oca djeteta"

Splitski odvjetnik Mišo Živaljić komentirao je za Dalmacija Danas pravomoćnu odluku Županijskog suda u Zagrebu kojom se odbija zahtjev Nine Kuluz, majke malog Cesarea koji prema odluci suda mora biti predan ocu, Talijanu Alessandru Avenatiju, da se ta ovrha djeteta odgodi.


– Još nisam zaprimio nikakvo rješenje suda, a koje se odnosilo na žalbu protiv rješenja o odgodi ovrhe za dan 27. lipnja ove godine.

Ovrha je taj dan odgođena. O izmjeni odluke iz koje potječe ovrha odlučuje se u izvanparničnom postupku u kojem je ročište zakazano za dan 25. kolovoza – kazao je i nastavio:

– Ovršni postupak je samo provedba jednog pravomoćnog rješenja. No sud bi u interesu djeteta trebao provesti njegovo vještačenje kao i vještačenje oca djeteta. Svakako se nadam da će isto biti izvršeno u izvanparničnom postupku. Jer, kao što znate, Cesare danas ima 8 godina, nema više 2 godine kad je sud o njemu odlučivao. Uz to, njegov otac u medijima i na društvenim mrežama daje zabrinjavajuće izjave.

O tome s kojim roditeljem će dijete živjeti daje mišljenje i Centar za socijalnu skrb Split dana 25. kolovoza. Dakle isti dan kad je na Općinskom sud u Splitu zakazano ročište radi izmjene pravomoćne odluke.

Sve to zapravo kaže nam da bi zakazivanja novog ročišta radi provođenja ovrhe u međuvremenu, prije odluke o sadržaju zahtjeva moje stranke, bilo štetno, ishitreno i potpuno protivno logici, praksi i EU konvencijama.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0