Miroslav Venus, predsjednik Hrvatskog epidemiološkog društva, prije deset dana je ministru Berošu poslao dopis u kojem je predložio niz mjera koje bi trebale unaprijediti rad na suzbijanju bolesti covid-19 i mjere koje bi isto tako trebale pomoći epidemiolozima.

U razgovoru za Index između ostalog je komentirao i mjere splitskog stožera koji je zabranio rad svim teretanama iako je do zaraze došlo u samo par pa su opet, nakon pritiska javnosti, dozvolili rad drugima.

Venus je to odluku promomentirao:

– Teško mi je komentirati odluke ostalih stožera jer nemam sve informacije, kao što nemam za splitski stožer. Sigurno su imali razlog da u Splitu zatvore teretane, no ne znam jesu li pogriješili. Za istarski sam rekao da odlično rade, oni su bili prvi na udaru, sjetimo se kako je bila loša situacija u Italiji, no npr. da se nije krenulo iz Italije, vjerujem da bi mi koji smo uz granicu s Mađarskom također krenuli drugačije s mjerama. Vrlo odgovorno mogu govoriti za područje moje županije i odluke stožera jer sam upućen da su dobre, no za ostale znam ono što čujem iz medija ili ovako u razgovoru s nekim kolegama – kazao je.

Dodao je još kako treba imati na umu da u stožerima nisu samo epidemiolozi već i druge struke.

– Iskreno, ne mogu reći za nekog da je neku mjeru kasno donio – kazao je, predsjednik Hrvatskog epidemiološkog društva.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime