Miro Bulj: Zaštitimo domaću poljoprivredu i naše more od talijanskih ribara

"Hoćemo li utjecati na Saborske zastupnike da vrlo važan resurs naše županije drugačije tretiramo" - upito se Bulj

Zaborski zastupnik MOST-a, Miro Bulj, postavio je pitanje na Aktualnom satu 9. sjednice Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije.


– Vlada je dala negativno mišljenje o Isključivom gospodarskom pojasu. to je značajan resurs, također i riblji, kulturni, sve je ugroženo. Talijani love ribu i prodaju je na našem tržištu jer naši ribari i flote nisu dovoljno opremljeni. Nitko ne kontrolira mrlje veličine Splita, imamo sreće da su struje takve da nam to ne dolazi do obale.

Župane, kakav je Vaš stav i hoćemo li utjecati na Saborske zastupnike da vrlo važan resurs naše županije drugačije tretiramo. Ova će tama doći na saborsku sjednicu..

Drugo pitanje bilo je vezano uz spoj na autoput prema Sinju.

Studija o izvedivosti napravljena i prezentirana, najavljena je dokumentacija do 2018, isti je slučaj s imotskim spojem. Zašto se ništa ne miče po pitanju ovih projekata?

Odgovorio je župan Blaženko Boban:


– Što se tiče prvog pitanja treba štiti naš Jadran, riblji fon, zaštiti more od onečišćenja. Na tome treba maksimalno raditi. Svima koji će u Saboru zastupati takve stavove dat ću potporu.

Što se tiče prometne infrastrukture, sjećam se da je vijećnica Sandra Mitrović bila tražila tematsku sjednicu na tu temu. Slažem se s potrebom takve tematske sjednice, ali mislim da bi bilo mudro da je organiziramo iza sjednice Vlade u Splitu. Uvjeren sam da ćemo tada dobiti konkretne rokova i više ćemo znati o pitanju tunela Drvenik- Ravča, spoju na Sinj, Imotski…U raspravi o analizi turističke sezone 2017. na području SDŽ i osnovnim smjernicama za pripremu turističke sezone 2018. Miro Bulj naglasio je važnost vlastitih gospodarskih resursa; mora i poljoprivrede-

– Pomorsko dobro mora biti u funkciji sviju, a ne u funkciji županijskih sinova – kazao je Bulj.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0