Miro Bulj: Naknadnom pameću, župan najavio prihvaćanje Mostovog amandmana

"Nadam se da će i Vlada, kao što je to učinio župan Boban, naknadnom pameću u interesu učenika prihvatit ovaj naš prijedlog" - kazao je Bulj

MOST-vo saborski zastupnik i vijećnik Županijske skupštine SDŽ, Miro Bulj, komentirao je jučerašnju najavu župana da će svi osnovnoškolci onih škola kojima je osnivač županije, od sljedeće školske godine imati besplatne udžbenike.


– Kad smo u ime Kluba vijećnika MOSTA NL na županijskoj škupstini predložili amandman na županijski proračun za 2018 god. za financiranje udžbenika svim osnovnoškolaca iz naše županije, bio sam za župana i vladajuće populist. Tako su nam govorili oni koji baš tu mjeru danas najavljuju. Osim toga, u raspravi sam istaknuo kako to nije populistička već demografska mjera, obzirom da se iz naše županije iselilo 100.000 ljudi. Zanimljivo je da su odbili naš amandman govoreći kako nema novaca, a danas najavljuju udžbenike za sve iako bi prvo trebalo napraviti rebalans postojećeg proračuna. Bez obzira na to, drago nam je da je naš prijedlog prihvaćen u korist svih učenik a ove županije.

Moram istaknuti da sam se nakon dugogodišnje borbe s kolegama iz kluba vijećnika Mosta u Sinju izborio za sredstva za udžbenike za svih 2000 osnovnoškolaca u 2017. i predviđena su sredstva za 2018. godinu, kao i besplatan prijevoz srednjoškolaca i studenata od Sinja do Splita. Dao sam amandman i na državni proračun da svim osnovnoškolcima u RH budu osigurana sredstva za besplatne udžbenike, ali je odbijen.

Nadam se da će i Vlada, kao što je to učinio župan Boban, naknadnom pameću u interesu učenika prihvatit ovaj naš prijedlog – kazao je Bulj.

VEZANA VIJEST:

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0