Miro Bulj: “Ako župan ne povuče točku o Benama, napustit ćemo skupštinu”

Za nas je ovo čisti kriminal i u tome ne želimo sudjelovati

Točka prijepora današnje županijske skupštine je koncesija na Benama. Oporbene stranke smatraju da nema razlike između Bena ni Zlatnog rata. Miro Bulj je izjavio da je Zlatni rat “mala beba” naspram Bena.


-Ovde se radi o slučaju gdje je dosad  Kerumova tvrtka upravljala Benama, koje su javno dobro i koje su na kulturnom dobru. Bene su dio Marjana, a njegova tvrtka je na toj lokaciji ostala milijun kuna dužna. Sada ista stvar, samo se tvrtka zove Nacional, ali je dobio sin vlasnik od predsjednika županijske skupštine, gospodin Sapunar. To je očit primjer sukoba interesa i podjele plijena na najbezočniji način. Ovo je zaista samo njihova županija, koalicijski partnera Keruma i HDZ-a. Ako oni ne povuku ovu točku kao predlagatelj župan, koji se poziva na velike emocije da daje u svojim raspravama, zbog ovakvih postupaka kao što je Zlatni rat, kao što su Bene i mladi odlaze. Da je netko moj tu za škovacina tu zaposlen, trebala bi se dignuti halabuka, a ne na ovaj bezočniji način su uzurpirali naše pomorsko dobro i poslije te rasprave tražit ćemo da župan povuče ovu točku, a ako ne povuče mi ćemo napustiti skupštinu. Za nas je ovo čisti kriminal i u tome ne želimo sudjelovati. Ovo nije narodna skupština, ovo je skupština koalicijskih partnera Željka Keruma, Petroslava Sapunara i Blaženka Bobana. – kazao je Bulj.

Na upit novinara kako je pročelnik za koncesije kazao da je ovo bio jedini način da se zbog sudskog postupka ne bi mogla ponovno raspisati koncesija odgovorio je Ante Čikotić.

– Nama je prioritet zaštita Marjana i naš stav je da Grad Split se treba javiti za koncesiju i da se ova koncesija treba poništit. Gospodin Čogelja nije upravu kad kaže da je ovo jedini postupak u kojem smjeru treba ić. Ova koncesija od 220 tisuća  kuna godišnje na 15 godina. Mi smo protiv toga da županija na 15 godina daje ležaljke, suncobrane, skutere i ostala sitna pomagala. To nije dio regionalne samouprave, to je dio Grada i Split treba svaku godinu ili dvije davati koncesijska odobrenja. Pitam ovdje mjerodavne, gdje je razlika između koncesijskih odobrenja za ležaljke, suncobrane, skutere i ostalo i županije. Nelogično je da se za takve stvari daju koncesije na 15 godina. Koncesije bi se trebale davati na tom periodu za velike objekte kada se treba vratiti ulaganje. Ovo je eklantantan primjer sukoba interesa i devastacije kulturnog, arheološko i pomorskog dobra te dijela Park šume Marjan. Mi ćemo se boriti i kroz grad i županiju da do toga ne dođe. Druga važna tema danas koju smo otvorili je NO Centra za gospodarenjem otpada Lećevica, gdje je župan osobno potpisao na sugestiju gospodina Barana, a njih dvojicu smatramo grobarima Lećevice. Razlog je što oni s projektom koji već 15 godina nestručno vode, a nevide rezultate rada Marinšćine i Kaštjuna i povećanih izdataka građana za odlaganje otpada. Ne forsiraju recikliranje i kompostiranje nego guraju jedan takav projekt na nestručan način. 80 milijuna eura investicija u CGO Lećevice. Danas smo čuli da je gospodin Šuta rekao da je kritično to što su udruge uložile prigovor, a nije im kritično što župan u NO stavlja vozače i što su članovi NO nestručne osobe. Njihovi argumenti su da su iz Lećevice. Ali Lećevica je centar koji pokriva cijelu Dalmaciju i tu se trebaju staviti stručni članovi, a ne nekvalificirani članovi koji neće doprinijeti transparentnom radu Lećevice. – odgovorio je Ante Čikotić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0