Danas su u splitskom KBC-u počeli upisi termina za pregled djece kod pulmologa, kardiologa, alergologa, endokrinologa i sl., na Klinici za dječje bolesti pri splitskom KBC-u.

Već prije 7 sati ujutro stvorili su se veliki redovi, a na svom vrhuncu red je bio dugačak blizu 200 metara. Usprkos kiši i hladnoći, roditelji su strpljivo čekali da bi im dijete dobilo termin za pregled. Termin za pregled djece dobit će samo oni roditelji koji budu brži od ostalih, odnosno upisi će se objavljati do ispunjenja termina.

Navodno je sve posljedica odluke vrha splitske bolnice da se rezervacije više ne obavljaju ni elektroničkim ni telefonskim putem. Roditelji koji ne budu te sreće da danas dobiju termin za pregled djeteta kod specijalista, morat će čekati novi termin, a ovisno o kojem pregledu se radi, nekima to znači i nekoliko mjeseci za novi pokušaj.

Kako se termini popunjavaju svaka tri mjeseca, roditelji u Splitu i okolici već duže vrijeme muku muče s problemom dugih lista čekanja, pa ne čudi da su jutros mnogi pohitali doći ranije. Nažalost, gotovo je izvjesno da dio njih ni danas neće doći do željenog termina.

Iako smo u više navrata pokušali dobiti ravnatelja splitskog KBC-a, dr. Julija Meštrovića, nažalost ostao nam je nedostupan. Pitamo se, misli li resorni ministar Milan Kujundžić da je naš zdravstveni sustav jedan od 15 najboljih na svijetu nakon današnjih scena u Splitu, ostavljamo njemu na razmišljanje…


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. Ajme onome ko se njima obrati za pomoc bolje je u Afganistanu nadrkane sestre korumpirani doktori stakornjak od bolnice .
    Bolje su bile ratne bolnice u drugom svjetskom ratu.A dije veliki Julije Cezar ravnatelj stakornjaka pobigao u misiju rupu.To je najvece ruglo u Evropi

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime