Danas su svečano otvorene nove prostorije Dnevne bolnice i laboratorij za pripremu citostatika Klinike za onkologiju i radioterapiju KBC Split.

Svečanosti otvorenja i prezentaciji Nacionalnog plana protiv raka nazočili su državni dužnosnici, ministar zdravstva Milan Kujundžić sa svojim suradnicima, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban te mnogi drugi.

Predstojnik klinike prof. dr. Eduard Vrdoljak kazao je na otvorenju da je sveto trojstvo imati opremu, kadrove i prostore.

– Prostor je nužan i onkolozima i bolesnicima za, nazovimo ga, civilizirani rad i aplikaciju terapije. S ponosom mogu reći da su zbilja napravljeni sjajni prostori u kojima bolesnici mogu primati terapiju na civiliziran, bolesniku dostojan način.

Klinika za onkologiju i radioterapiju KBC Split jedna je od vodećih onkoloških ustanova u Republici Hrvatskoj i široj regiji koja već gotovo pedeset godina provodi visoke standarde u liječenju bolesnika sa zloćudnim tumorima. Važnost razvoja ove ustanove za kvalitetno liječenje većeg dijela stanovništva južne Hrvatske prepoznata je na najvišoj razini te je sredstvima EU fondova upravo završena izgradnja nove Dnevne bolnice i Poliklinike za onkologiju KBC Split koje djeluju u sklopu Klinike. Učinjenim radovima napravio se ogroman iskorak i stvoreni su optimalni uvjeti za kvalitetan rad.

Nacionalni plan protiv raka je najvažniji, presudni i povijesni događaj u hrvatskom zdravstvu. Predstavlja borbu protiv raka kao jedan od osnovnih prioriteta kojemu je cilj smanjenje pojavnosti i smrtnosti od raka. Putem internetske stranice www.nppr.hr otvorena je javna rasprava u sklopu koje su svi građani i zainteresirane strane pozvani da daju mišljenja i komentare na plan koji je u cijelosti dostupan na stranici. Nacionalni plan protiv raka potiče reformu hrvatskog zdravstva, te godišnje može spasiti 5000 do 7000 života. Upravo je zato važno da se uključe svi jer je borba protiv zloćudnih bolesti, usvajanje i provedba Nacionalnog plana protiv raka pitanje opstojnosti nacije, a upravo mediji imaju veliku ulogu u njegovoj provedbi.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime