Ministar Božinović: ‘Nije iznenađenje što nam brojke rastu, imamo rekordan broj turista, ali s mjerama smo pogodili’

Na proslovi Oluje neće biti covid potvrde već će biti pozivnice, a Božinović kaže da okvir koji je postavljen za proslavu je epidemiološki zadovoljavajuć.

Ministar Božinović kaže kako su nam rekordne brojke gostiju te kako nije iznenađenje da nam brojke novozaraženih rastu: “Međutim, one ne rastu nekom velikom progresijom tako da mislim da smo s mjerama pogodili, pogotovo u dijelu angažmana lokalnih stožera, lokalnih vlasti na razini općina, gradova i županija. Mislim da je do sada apsolutno svima jasno da se uz sve ovo opuštanje koje ide uz ljeto se mora voditi računa da se barem one osnovne mjere koje su sračunate na neki način na ograničavanje velikih ili nekontroliranih okupljanja svedu na minimum odnosno da ih nema i ako ovako nastavimo, mislim da, a siguran sam da postoji i te kakav i želja i angažman na svim razinama vlasti, na razini svih stožera civilne zaštite u RH, svih zavoda za javno zdravstvo da možemo s optimizmom gledati prema tjednima koji dolaze”, piše RTL.


Na pitanje da Pfizer i Moderna dižu cijene svojih cjepiva i koliko novaca je RH potrošila na cjepivo, Božinović nije znao odgovoriti, ali je rekao kako je evidentno da će cijepljenje trajati.

Na proslovi Oluje neće biti covid potvrde već će biti pozivnice, a Božinović kaže da okvir koji je postavljen za proslavu je epidemiološki zadovoljavajuć. Kaže kako je u ovom trenutku pozvano nekih 1500 ljudi. Kaže kako se za Alku i maraton lađa još uvijek radi.

Hoćemo li ostati do kraja sezone sigurna turistička zajednica, ministar kaže kako to ovisi o nama, ali kako možemo očekivati da će na ECDC-ovoj karti Hrvatska biti u narančastoj boji.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime