“Mimohodom 8372” u Splitu obilježena 22. godišnjica genocida u Srebrenici

Sudionici mimohoda su u more položili 22 bijele ruže kao znak sjećanja na 22 godine od genocida

Jednosatnim mimohodom središtem Splita jučer je u predvečernjim satima obilježena 22. godišnjica genocida u Srebrenici.


Sudionici mimohoda nosili su višemetarski transparent sa natpisom “Mimohod 8372”, po broju evidentiranih žrtava stradalih u Srebrenici prije 22. godine, te zastave Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine a u more su položili 22 bijele ruže kao znak sjećanja na 22 godine od genocida.

Mimohod za Srebrenicu u Splitu tradicionalno petu godinu za redom organizira Udruga Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske ogranak grada Splita i Splitsko dalmatinske županije, u suradnji s Vijećima bošnjačke nacionalne manjine u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, KDB “Preporod” Split, Medžlis Islamske zajednice u Splitu, a uz potporu Grada Splita.

Predsjednik udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije Kadro Kulašin obraćajući se nazočnima istaknuo je kako se mimohodom šalje univerzalna poruka mira i ljubavi.

– Ovaj mimohod nije usmjeren ni protiv jednog naroda, nego isključivo protiv pojedinaca i ideologije koji su počinili zločin u Srebrenici. Mi kao ljudi moramo osuditi sve zločine bez obzira koja ih je vojska počinila – poručio je Kulašin.

Među sudionicima splitskog mimohoda posvećenog srebreničkim žrtvama bili su izaslanici gradonačelnika Jelena Hrgović, zamjenica i Nino Vela, zamjenik gradonačelnika.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0