Milorad Pupovac: “Krediti koje smo dali premijeru i Vladi su, što se nas tiče, potrošeni”

"Vrijeme za uklanjanje ploče u Jasenovcu, i ne samo u Jasenovcu, odnosno ustaškog pozdrava je - prošlo"

– Vrijeme za uklanjanje ploče u Jasenovcu, i ne samo u Jasenovcu, odnosno ustaškog pozdrava je – prošlo. Krediti koje smo dali premijeru i vladi su što se nas tiče potrošeni, i svako drugo pristupanje tom pitanju za nas je neprihvatljivo – poručio je Milorad Pupovac, vidno ogorčen izjavom ministra pravosuđa u intervjuu za Večernji list.


Na pitanje N1 znači li to da ostaju u vladi ili ne, Pupovac odgovara da su s koalicijskim partnerima imali drugačiji dogovor, podsjetio na presude sudova i zaključke saborskih odbora, odnosno ustvrdio da postoji dovoljna ustavnopravna osnova da vlada djeluje vać sada, te da nikakve nove odluke drugih tijela nisu potrebne.

Na ponovljeno pitanje jesu li i dalje u ovoj vladi, Pupovac ne daje nedvosmislen odgovor, ali da naslutiti da Plenkoviću postavlja ultimatum.

– Čuli smo ministra, želimo saznati je li to stav vlade i premijera, a onda ću vam odgovoriti na to vaše pitanje – odgovara Pupovac zaobišavši za sada definitivan odgovor, ali i potvrdivši da ovo za njih jest prijelomna točka, ali ne i jedina takva.

– Ovo što je iznio ministar Bošnjaković nisu usuglašeni zajednički stavovi. Mi očekujemo da vlada potvrdi stajališta koja imamo i ispuni ono što je dogovoreno, a to je – vremena da se čeka na uklanjanje ploče više nema! – istaknuo je Pupovac za N1.

Možemo li ovo što ste naveli nazvati ultimatumom?


– Ne, to je jasno premijeru, to sam više puta već rekao javno, nema nikakvog ultimatuma, postoji naprosto linija ispod koje i iznad koje se ne može ići – zaključio je Pupovac.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0